Blues So Dirty You Can Smell It

DVL is een gelegenheidsband met de in Austin Texas wonende multi-instrumentalist en bluesgrootheid Guy Forsyth en de Engelse blues gitaristen Jon Amor en Robin Davey en drummer ‘King of Shuffle’ Mark Barrett, de laatste drie welbekend als leden van The Hoax. Gezamenlijk brengt dit kwartet, gecompleteerd met Dave Doherty op basgitaar, een ode aan de helaas veel te vroeg overleden Amerikaanse blueszanger en mondharpspeler Lester Butler en diens band The Red Devils.

Het plan ontstond na een korte oefensessie in de kleedkamer tijdens het Bluesrock festival Tegelen in 2013, waar Guy Forsyth zich op het podium bij The Hoax voegde, om ‘Going to the Church‘ van The Red Devils te spelen. Het enthousiasme sprong van zowel de band als het publiek af en het idee voor een Lester Butler en Red Devils Tribute Band was geboren.

Na een uiterst succesvolle tour in 2016, waarbij zelfs een live album uit is gebracht, zijn de heren binnenkort weer terug met een korte maar heftige tour door de Lage Landen! Dit keer zullen ze een nog breder scala van gruizige, vuige blues vertolken, wellicht nét iets verder weg van Lester’s gedachtegoed maar niet geheel.

DVL op Facebook
Website DVL

Juni Shows:
01 – Leos Red Lion, Graves End (UK)
02 – Gebouw-T, Bergen op Zoom (NL)
03 – Willem Twee, Den Bosch (NL)
04 – Ribs & Blues, Raalte (NL)
05 – Spirit of 66, Verviers (B)