Met in totaal 14 nominaties in verschillende categorieën voor de British Blues Awards 2011 zijn de Engelse bands die dit jaar op free festival Ribs & Blues in Raalte (Overijssel) spelen, volop in de race voor deze belangrijke Britse prijzen. Met name Todd Sharpville (6 nominaties!), Hokie Joint en 24Pesos liggen goed bij de Britse bluesliefhebbers. Terwijl de Amerikaan Ben Prestage net als de Duitser Henrik Freischlader genomineerd is als beste ‘Overseas artist’. Er kan tot 1 augustus gestemd worden (ook vanuit Nederland!) via www.britishbluesawards.co.uk/vote.htm. De winnaars worden bekend gemaakt op het beroemde Newark Blues festival op zondag 11 september.

Vooral Todd Sharpville (zondag 12 juni om 14.45uur bij Ribs & Blues) valt op door zijn 6 nominaties in de categorieën ‘ Male Vocals’, ‘Best Blues Band’, ‘Guitar’, ‘Blues Album’ (‘Porchlight’) en ‘Original Blues song’ (‘Lousy husband, real good dad’ en ‘When the blues comes calling’).

Ook 24Pesos (zondag 12 juni 16.30uur in Raalte) maakt een flinke kans op een Blues Award in september. De Londense band is genomineerd in de categorieën ‘Best Blues band’, ‘Keyboards (Moz Gamble van 24Pesos), ‘Bass’ (Silas Maitland van 24Pesos) en ‘Best Blues Album (‘Busted, broken and blue’).

Hokie Joint (maandag 13 juni 13.00uur bij Ribs & Blues) is kansrijk in de categorieën ‘Harmonica (Giles King van Hokie Joint) en ‘Bass’ (Fergie Fulton van Hokie Joint). De Amerikaan Ben Prestage (zondag 12 juni om 15.45uur) moet het in de categorie “Best overseas artist’ opnemen tegen Henrik Freischlader (zondag 12 juni om 18.15uur in Raalte).

Op de verschillende lijstjes staan verder nog ‘oude bekenden’ die afgelopen jaren bij Ribs & Blues te zien en horen waren zoals Ian Siegal, Joanne Shaw Taylor, Matt Schofield, Joe Bonamassa en Walter Trout.

Voor het zoals altijd gratis toegankelijke Ribs & Blues op eerste en tweede Pinksterdag 12 en 13 juni worden dit 15e jaar tussen de 45.000 en 50.000 bezoekers verwacht op het vergrote festivalterrein de Domineeskamp in het centrum van Raalte. In totaal treden er 21 bands op 2 podia op.