De organisatie van de 29e editie van het jaarlijkse Bluesrock Festival van Tegelen kan weer een vertrouwd aantrekkelijk en gevarieerd programma presenteren.De 29e editie van het Bluesrock Festival zal worden afgesloten door The Paladins. Deze rockabilly grootheid uit San Diego heeft in de ruim 30 jaar dat ze bestaan een reputatie van een van de hardst werkende bands in de Amerikaanse muziek scene opgebouwd. Met hun combinatie van country, rockabilly uit de jaren vijftig met blues en jazz hebben ze een unieke sound gecreëerd waarmee ze een hele vaste en grote fanbase hebben in Amerika en Europa.

Eddy ‘The Chief’ Clearwater is te horen als gastartiest op het nieuwe album van de Zeeuwse bluesrockers The Juke Joints. Dat deze samenwerking beide goed is bevallen is te merken aan feit ze nu samen op tournee zijn. Eddy Clearwater is vooral bekend vanwege zijn aandeel in de Chicago blues scene in de jaren ’50. Met ‘My Brainbox ft. Jan Akkerman / Bert Heerink’ herleven goede oude tijden! Akkerman, die in 1968 Brainbox oprichtte, zal bekend en onbekender werk van deze succesvolle groep ten gehore brengen. Niemand minder dan Bert Heerink zal de zangpartijen op zich nemen. Band of Friends is niet zo zeer een standaard Rory Gallagher tribute band maar misschien nog meer een band ter ere van zijn leven én zijn muziek. De band bestaat dan ook uit muzikanten die met Gallagher zelf hebben gespeeld. Eigenlijk gewoon dé band van Rory Gallagher.

De Belgische band Ganashake speelt een mix van blues, rock’n’roll en funk en maakte daar al enorm veel indruk mee bij onze Zuiderburen. De indrukwekkende solo’s die menigeen al snel doet denken aan vroegere gitaarhelden(kometen), vormen in combinatie met de pompende ritmesectie een sound die nog niet eerder ter ore werd gebracht, althans niet door zo’n jonge “Belgische” band. The Mighty Ya-Ya, een vierkoppig monster: gedreven door een organische ritmesectie, een harmonica-speler die op en over de rand speelt en een gitarist die gewetenloos de grenzen tussen clichés en originaliteit passeert. De bijdrage van Stichting Popmuziek Limburg is dit jaar The Handsome Fellows. De band is een samenraapsel van muzikanten die allen hun sporen in de Limburgse blues scene verdiend hebben. Laat je niet in verwarring brengen door hun “handzame” verschijning: de band is voorzien van een uitgebreid en stevig repertoire.