Opnieuw twee topbands op Mirliton Blues Night

De Blues leeft in Dronten
De samenwerking tussen Schoonmaakbedrijf Mirliton en De Meerpaal is al jaren een succes. De twee bedrijven weten met hulp van Henk-Jan de Jong en Hilde Boers Pr de beste bluesbands naar Dronten te halen. Deze keer staan er opnieuw twee topbands op het programma.

Thomas Toussaint beste harmonicaspeler van 2016
Deze viermansformatie timmert hard aan de weg om te rouleren in het door hun beoogde circuit. De verwachting van hun komst? Een puike set blues & rootsmuziek waarin dit alles behalve doorsnee ensemble grenzen opzoekt zonder daarmee de context en de essentie van het genre te verliezen. Afgelopen zomer brachten ze een eerste EP uit en inmiddels is de band bezig een volwaardig album te schrijven. Thomas Toussaint mag zichzelf Beste Harmonicaspeler van Nederland 2016 noemen en ontving daarvoor een Award van de Dutch Blues Foundation.”

Bullshit Blues Band
Loose and Shakin’ – Good-Timin’ and Ready to Rock!  Lekker recht toe rechtaan blues en rock and roll. Nu inclusief een indrukwekkende blazerssectie. Muddy Waters, Lightnin’ Hopkins and Chuck Berry staan aan de basis, en de Bullshit bluesband bestaat al sinds 1983(!) De band heeft Robert Lockwood Jr. Most begeleid. Als er een band is die de zaal op zijn kop zet, dan is het deze wel! Deze band heeft fans van Dronten tot Marken waardoor ook een buslading fans uit Marken deze avond zullen bezoeken.
Sfeer en beleving

Hermsen: “Het idee om het podium te gebruiken is niet alleen voor het geluid, maar ook voor de sfeer perfect gebleken. Het team van De Meerpaal neemt het geluid en de belichting voor haar rekening en dat is fantastisch!” Dubois: “Het is het totaalplaatje. Samen met de aankleding is het voor de bands ook een mooie sfeer om hier te spelen. Bij Henk-Jan en Hilde komen al aanvragen van bands binnen, om ook op dit podium te mogen spelen. Iedereen kent elkaar in deze wereld, en dat de reacties dan zo positief zijn, is natuurlijk een mooie opsteker!”