De 31e editie van het jaarlijkse Bluesrock Festival van Tegelen kent weer een vertrouwd aantrekkelijk en gevarieerd programma met Dana Fuchs, Royal Southern Brotherhood, Slobberbone, Thorbjørn Risager & The Black Tornado, Hamilton Loomis, Ruben Hoeke Band en The Dead Revils.

Afsluiter is Dana Fuchs. Dana is een fenomeen, een zangeres wiens betoverende stem leidde tot vergelijkingen van critici met rocklegendes als Janis Joplin en Mick Jagger. Gezien de reputatie van Dana, een garantie voor een spectaculair einde van het festival. Met optredens door heel Europa, USA en Curaçao is de Ruben Hoeke Band geen onbekende in het muziekcircuit. Met drie studioalbums op zak werd de 37-jarige gitarist Ruben Hoeke begin dit jaar door de lezers van het toonaangevende blad ‘De Gitarist’ gekozen als de “Beste Blues- en Rock Gitarist Benelux”.

De Texaanse muzikant Hamilton Loomis schreef zijn laatste album ‘Give it Back’ volledig rondom de “geef het door” filosofie. In het album vertelt hij over zijn doel om de kennis en informatie die hij zelf heeft gekregen als jonge muzikant, door te geven aan deze generatie jonge muzikanten. De 44-jarige Deen Thorbjørn Risager behoort samen met zijn band Thorbjørn Risager & The Black Tornado tot de top van de Scandinavische blues scene. Met bijna 100 shows per jaar, vooral buiten Denemarken, bracht de band onlangs hun achtste studioalbum ‘Too Many Roads’ uit. De alternatieve country-rock band Slobberbone spelen met hun ijzersterke songs en plezier alle podia sinds 1994 plat. Na vier studioalbums kondigde de band in 2005 hun afscheidstour aan, maar gelukkig voor alle fans was deze van korte duur. Dat deze hard-rockende band met favorieten status voor het eerst in tien jaar (!) weer op een Nederlands, en dus ons, podium te zien en beleven zal zijn, maakt de organisatie van Bluesrock festival uitermate trots.

Na hun self-titled debuut album ging Royal Southern Brotherhood meteen op wereldtournee, met optredens in meer dan twintig verschillende landen. Onlangs bracht de band hun tweede studioalbum genaamd ‘HeartSoulBlood’ uit. De bijdrage van Stichting Popmuziek Limburg is dit jaar The Dead Revils. Met deze band brengen de muzikanten een ode aan de no-nonsense Chicago blues van The Red Devils. Naast deze traditionele aantal van zeven acts is de organisatie van plan om nog een spannende achtste act toe te voegen aan het programma.

De organisatie is een samenwerking tussen Buro Pinkpop en Mojo Concerts. Kaarten kosten in de voorverkoop € 35,00 (excl. € 3,00 servicekosten) en indien voorradig aan de dagkassa € 45,00. De voorverkoop start zaterdag 31 mei via www.ticketmaster.nl, 0900-3001250 (0,45 cpm) en de bekende voorverkoopadressen alsmede in Tegelen: Café de Witte en platenzaak Music Store, Geleen: Buro Pinkpop, Heerlen en Oost Souburg: Pedaal Produkties.

De eerste editie van het festival in 1984 werd opgedragen aan de in dat jaar overleden Bluespionier Alexis Korner. In de dertig edities die volgden passeerden meer dan 67.000 bezoekers de kassa’s van de unieke locatie, vonden er 217 optredens plaats waaronder 6 maal Guy Forsyth en 3 maal Rory Gallagher, Walter Trout, The Hoax, Ten Years After en Julian Sas. In de afgelopen jaren is het festival één van de oudste en bekendste Bluesfestivals van Nederland geworden. Het festival wordt al sinds de eerste editie ieder jaar georganiseerd in openluchttheater “De Doolhof” waar regen absoluut geen spelbreker is want het gigantische dak van het theater dient als een paraplu boven de zitplaatsen. Dit dak en het decor van de Passiespelen maken deze locatie dan ook zo uniek.