35 jaar The Juke Joints

“Een band die zich al jarenlang onderscheidt ten opzichte van de overige Nederlandse bluesbands en overduidelijk een eigen stijl heeft ontwikkeld met voornamelijk zelf geschreven nummers.” (Dutch Blues Foundation)

Zo is het ook, als het om The Juke Joints gaat. In 2018 is de band al 35 toonaangevend in de Nederlandse bluesscene en dat moet gevierd worden! Op 11 november jl. namen de Zeeuwse bluesrockers een optreden op in een stijf uitverkochte zaal De Piek in Vlissingen. In maart 2018 zal van deze registratie een CD/DVD verschijnen.

De winnaars van de Dutch Blues Foundation Award voor “Best Dutch Blues Band” in 2012 en 2016 zetten door de jaren heen niet alleen Nederlandse podia in vuur en vlam maar deden dat ook in meer dan een dozijn andere landen, waaronder Engeland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Noorwegen en zelfs de USA. In de Benelux staan festivals als North Sea Jazz, Moulin Blues, BRBF en Bospop o.a. op de CV en de band deelde affiches met artiesten als Buddy Guy, Bonnie Raitt, Van Morrisson, Johnny Winter, BB King en vele anderen. Gitaarvirtuoos Jan Akkerman springt ook regelmatig het podium op om met The Juke Joints mee te spelen. Daarnaast heeft de band diverse Amerikaanse artiesten in Europa begeleid, waaronder Eddy “The Chief’ Clearwater en Willie Foster uit Greenville, Mississippi, waarmee ook een livealbum werd opgenomen. Dat de band internationaal wordt gerespecteerd blijkt mede uit het feit dat Ronnie Baker Brooks de CD “Going To Chicago” produceerde, waarop gasten Ana Popovic en Eddy Clearwater meespeelden.

De jubileum CD/DVD zal worden uitgebracht door Continental Record Services en zal uiteraard gepaard gaan met een tournee.

Web:

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen