Arnhemse podia gaan samen verder onder nieuwe naam: Pop Platform Arnhem

De meest geliefde podia in onze stad hebben besloten de handen ineen te slaan: Willemeen, Luxor Live en Popcentrum Jacobiberg gaan vanaf 2018 samen verder onder de nieuwe naam Pop Platform Arnhem. 

Identiteit behouden

Op verzoek van de gemeenteraad hebben de drie organisaties een gezamenlijk toekomstplan opgesteld. Belangrijk hierin was dat de eigen identiteit wordt gewaarborgd. Jacobiberg en Luxor hebben beide een cultuurinvulling maar Willemeen richt zich met name op welzijn. Belangrijk voor Willemeen was dan ook dat dit niet verloren zou gaan door de samenwerking. Nu de organisatie daar vertrouwen in heeft omdat de andere partijen en gemeente hebben benadrukt dat deze functie aan moet blijven heeft zij vertrouwen in de samenwerking.

Ontwikkeling van jongeren

Bij Willemeen – onderdeel van Rijnstad – krijgen jongeren de kans zich in te zetten als vrijwilliger. Er moet volgens Rijnstad genoeg ruimte blijven voor de ontwikkkeling en begeleiding van deze jongeren. Daar wordt in de toekomstplannen dan ook rekening mee gehouden.

Verbinding door muziek

De verbindende factor tussen Jacobiberg, Luxor en Willemeen is natuurlijk de popmuziek. Het doel is dan ook om Arnhem als muziekstad op de kaart te zetten. Het Pop Platform krijgt verschillende functies waaronder programmering van popmuziek, muziekeducatie, ondersteuning van Arnhems talent en een divers muziekaanbod. Daarnaast noemt het platform zichzelf makelaar in oefenruimtes, iets waar Popcentrum Jacobiberg al langer om bekend stond.

Heb jij een tof idee?

De inhoudelijke invulling van het Pop Platform Arnhem moet tot stand komen in samenwerking met Arnhemmers. Er heeft al eerder overleg plaatsgevonden met muziekliefhebbers, docenten, muzikanten, vrijwilligers en technici. Denk jij dast je een briljant idee hebt voor het platform? Dan mag je dit mailen naar [email protected] Kijk ook even hier als je meer wil weten over het platform.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen