ArtEZ Originals: een minifestival in Luxor Live

Zet zestig muzikanten en achttien bands op vier podia en je hebt een minifestival in Luxor Live. Studenten van het Arnhemse conservatorium mogen donderdagavond laten zien wat zij kunnen. Voordeeltje voor studenten; op vertoon van je studentenpas mag je gratis naar binnen.

Ben je geen student, maar hou je wel van een avond gevuld met optredens en andere verrassingen? Dan koop je gewoon een kaartje voor 7,50 euro. Je gaat muziek horen in elk genre dat je maar kunt bedenken. Een showcase voor heel Arnhem met zowel nieuwe bands als bands die al eerder in Luxor Live te bewonderen waren.

De studenten organiseren het minifestival helemaal zelf. Dit houdt in dat ze compleet verantwoordelijk voor het hele event zijn. De studenten treden niet alleen zelf op, ze moeten ook nadenken over de programmering en de hele productie. Als de songs geschreven zijn begint het pas. Wie doet de techniek, hoe zit het met de parkeerruimte en wie gaat het allemaal betalen? Dit minifestival is niet alleen leuk, maar ook nog hartstikke leerzaam.

De promotie, die doen de studenten ook zelf. Check de FaceBook pagina van ArtEZ Originals. Hier zijn alle acts één voor één bekend gemaakt.

Bekijk meer: muziek

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen