Ash Grunwald (AUS) komt naar Europa

Ash Grunwald, geboren en getogen in Australie, groeide op met de moderne muziek en dat is terug te horen op zijn debuut album I don’t believe uit 2004, blues met hedendaagse invloeden. Opvallend is dat parallel aan dit debuut, aan de andere kant van de wereld, de veel oudere R L Burnside een gelijksoortig album maakte, Bothered mind, en beide albums hebbende kenmerkende beats die we uit de hip hop kennen. Daarnaast is Ash gezegend met een heerlijke strot en nog steeds op zoek naar andere invloeden waardoor zijn muziek spannend blijft.

 

Voor de mini tour in Europa beschikt hij over twee gelouterde muzikanten. Kris Stangeland (bass), een zeer gewaardeerd sessiemuzikant uit Canada (tevens een meer dan uitstekende EP Mad Decade op zijn naam) en in Canada zeker bekend door zijn optredens in de Australische formatie Mason Rack Band.

 

 

 

Uit diezelfde hoek komt ook de drummer, Joel Purkess, ook jarenlang drummer bij Mason Rack en onlangs nog voor Sean Webster en daarnaast ook nog een bevlogen drumleraar.
Met deze twee uitmuntende muzikanten wordt een optreden van Ash Grunwald er één om nooit te vergeten, hot and steamy, met hier en daar een rustpuntje.

Er is nog ruimte voor enkele gigs. Belangstelling? Mail met voor meer informatie.

Als Ash Grunwald een grote onbekende is voor jou, maak dan 30 juni tussen 22:00 en 23:00 kennis met hem, luister naar een live registratie uit 2004/2008 in For The Freaks bij Radio Duivenstraat, dat kan op

Tourdata:
21 Juli De Groene Ster, Leeuwarden
22 Juli Blues Museum. Festival Internacional de Blues de Lugo , Lugo Spain
28 Juli Topos, Leverkusen, Duitsland
30 juli Crossroads, Antwerpen, België
05 Augustus Haugesund, Vangen, Noorwegen
10 Augustus, Grolsch Summer Sounds – NiX Blues Night, Enschede
11 Augustus, NiXenMeeR, Enschede

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen