AYREON UNIVERSE – THE BEST OF AYREON LIVE

ALS JE ERBIJ GEWEEST BENT: EEN PRACHT VAN EEN CONCERT TER HERINNERING

6 maanden nadat Ayreon Universe 3 maal plaatsvond in een uitverkochte 013, brengen Mascot Label Group / Music Theories Recordings de volledige show uit op diverse formats. Ayreon Universe is het beste van Ayreon Live – Een unieke 2 uur durende performance met 16 vocalisten, 28 songs, 9000 fans en een speciaal optreden van Arjen Lucassen. Allemaal vastgelegd met 30 camera’s!

Zeg nooit ‘nooit’. Na 20 jaar in de studio te hebben doorgebracht met het creëren van rock opera’s, bracht prog mastermind Arjen Lucassen, aka Ayreon, zijn Universe naar het podium in September 2017. De 3 shows in de 013 in Tilburg waren allemaal binnen een uur na aankondiging uitverkocht. 9000 fans reisden vanuit alle hoeken van de wereld naar Nederland om deze langverwachte show live te zien.

De show is gefilmd met 30 camera’s en wordt uitgebracht op DVD en Blu-ray met 5.1 surround audio, met een uitgebreide lijst aan extra’s, inclusief een ‘behind the scenes’ documentaire met interviews met alle betrokken muzikanten en vocalisten. Als klap op de vuurpijl staat er ook een compilatie op van de try-out show die een aantal weken voor de 3 shows plaatvond.

2 jaar in de maak, is Ayreon Universe een full on rock extravaganza. Met songs van alle Ayreon albums, inclusief The Source uit 2017, plus een aantal fan-favorieten van Star One. Een fantastische verscheidenheid aan vocalisten verschenen op het podium om het Ayreon Universe tot leven te brengen; Floor Jansen (Nightwish), Damian Wilson (Headspace), Hansi Kursch (Blind Guardian), Tommy Karevik (Kamelot), Anneke van Giersbergen (The Gentle Storm), Marco Hietala (Nightwish), Jonas Renkse (Katatonia), Mike Mills (Toehider), Marcela Bovio (Stream of Passion), Irene Jansen, Robert Soeterboek (Star One), John Jaycee Cuijpers (Praying Mantis), Edward Reekers (ex-Kayak), Jay van Feggelen, Maggy Luyten (Nightmare) and Lisette van den Berg (Scarlet Stories).

Dit is de show die elke Ayreon fan wil zien en horen!

Tracklist 1.Prologue
2.Dreamtime
3.Abbey Of Synn
4.River Of Time
5.The Blackboard
6.The Theory Of Everything
7.Merlins Will
8.Waking Dreams
9.Dawn Of A Million Souls
10.Valley Of The Queens
11.Ride The Comet
12.Star Of Sirrah
13.Comatose
14.Day Sixteen Loser
15.And The Druids Turned To Stone
16.The Two Gates
17.Into The Black Hole
18.Actual Fantasy
19.Computer Eyes
20.Magnetism
21.Age Of Shadows
22.Intergalactic Space Crusaders
23.Collision
24.Everybody Dies
25.The Castle Hall0
26.Amazing Flight In Space
27.Day Eleven Love
28.The Eye Of Ra

Ayreon Universe wordt op de volgende formats uitgebracht: •5-Disc Earbook met 2CD, 2DVD en Blu-ray
•Blu-ray
•2DVD
•2CD
•3LP (Black vinyl)
•3LP (goudkleurig vinyl – alleen via de Ayreon webstore verkrijgbaar)

Release Date
30 maart 2018

Pre-order Date
30 januari 2018

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen