Podium Victorie wordt plat gespeeld en dit is te merken aan het gezang wat uit het publiek komt dat de laatste paar nummers niet meer is te stuiten. De niet meer te stoppen stroom van enthousiasme heeft eerder op de avond Gerry McAvoy al het zwijgen opgelegd. Deze keer is het de avond van Marcel Scherpenzeel.

De organisatie van Alkmaar Blues Express Festival pakt deze editie groot uit door de vrijdag te laten openen door een echte headliner. De eer is toebedeeld aan Band Of Friends en dit zorgt voor een volgepakt Podium Victorie.  Band Of Friends bestaat uit Gerry McAvoy, Ted McKenna, beiden maakte deel uit van de begeleidingsband van Rory Gallagher, en de Nederlander Marcel Scherpenzeel.

Marianne Dekker opent het festival met de aankondiging van Band Of Friends die vervolgens het podium oplopen en verrassend starten met de song Hellcat. Een stevig begin van, wat later zou blijken, een memorabele avond. Langzaam worden de aanwezigen meegezogen in de muziek van de legendarische Rory Gallagher om bij elk nummer, elke noot, er verder in weg te zakken. Na een aantal nummers heeft Gerry McAvoy in de gaten dat we vooral muziek willen horen en hij laat de verhalen van vroegere tijden achterwege. Het tover overhemd van Marcel Scherpenzeel heeft dan al verschillende kleurschakeringen gekregen en zal uiteindelijk veranderen in diep donkerblauw. Strak tegen het podium ontwaren we een stoel met daarin een wat ouder ogende vrouw. Ze zingt alles mee en gaat al headbangend op in de muziek. Voor de 2de keer deze avond zien we Marcel zich op zijn knieën storten om, heel even, dicht bij haar te zijn. Een mooie uiting van respect tussen moeder en zoon. Als we dan langzaam naar het einde gaan komen de grote krakers van Gallagher aan ons voorbij. Podium Victorie swingt dan al lang en de temperatuur is dan al bijna tot het kookpunt gestegen. Dit ultieme moment wordt echter tot het laatst bewaart. Marcel wisselt zijn gitaar en alle aanwezigen weten welke afsluiter we gaan krijgen. De energie giert door de zaal. Marcel zet in;  Well did you ever?? Bullfrog Blues laat de aanwezigen nog 1 keer door de zaal stuiteren. De organisatie van Blues Alkmaar Express had zich geen betere festival opener kunnen wensen.