Bekendmaking artiesten Nationaal Songfestival 2012 op 5 januari

Bekendmaking artiesten Nationaal Songfestival 2012 op 5 januari

Op donderdag 5 januari 2012 maakt de TROS bekend welke artiesten doorgaan naar het Nationaal Songfestival op zondag 26 februari 2012. In een eerder stadium was de verwachting dat de bekendmaking van de definitieve selectie eind november, begin december zou plaatshebben.

Door het enorme aantal inzendingen, bijna 500, en de tijd die het kost om hier grondig en secuur doorheen te gaan, is besloten de definitieve selectie te verplaatsen naar begin januari. De selectiecommissie buigt zich nog de gehele maand december over de inzendingen.

TROS-directeur Peter Kuipers: “Het aantal inzendingen heeft onze verwachtingen echt overtroffen en de selectie blijkt moeilijker dan we dachten. We zijn op zoek naar dat ene, unieke nummer dat moet aanslaan in heel Europa.

 

Dat betekent een goed nummer, maar het totaalplaatje moet ook kloppen. Het aanscherpen van de liedjes en de verschillende disciplines bij elkaar brengen, is een uitdaging die veel tijd met zich meebrengt en waar de selectiecommissie nu druk mee is.

 

We begrijpen als geen ander dat artiesten, tekstschrijvers en arrangeurs zitten te wachten op het verlossende telefoontje, maar we vragen ze nog even geduld te hebben.” (TROS)

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen