De Belgen pianist Bram de Looze en saxofonist Robin Verheijen spelen in een gelegenheidstrio met niemand minder dan de ongelofelijke slagwerker Joey Baron! Saxofonist Robin Verheyen (1983) is uitgegroeid tot een grote naam in België. Hij stond bijvoorbeeld met Marc Copland, Gary Peacock en Joey Baron op het podium van het Jazz Middelheim festival. En speelt zich in de kijker met het in Tilburg welbekende Taxiwars, de band van Tom Barman. Verheyen speelt ook in de band Septych van de jonge pianist Bram de Looze (1991). Ook zo’n jonge ster uit de Belgische jazzwereld, die we onder meer kennen van LABtrio en Mark Schilders’ Fabrik.

Inmiddels behoren beide musici ongetwijfeld tot de meest vooraanstaande figuren van de hedendaagse Belgische jazzscene. Als duo spelen ze al enkele jaren het repertoire van jazzicoon Thelonious Monk; beide zijn enorme Monk-fans. Op verzoek van kunstenhuis BOZAR vonden ze de Amerikaanse slagwerker Joey Baron bereid om zich bij het duo te vervoegen.

Joey Baron speelde al vanaf zijn negende jaar en beperkte zich niet tot een stijl. Hij speelde jazz, jazzrock en rock, maar ook rhythm-and- blues. Hij speelde onder meer met Stan Getz, Bill Frisell en John Zorn, maar ook Tony Bennett, Jim Hall, Fred Hersh, John Scofield, Al Jarreau, Eric Vloeimans, Dizzy Gillespie en Tim Berne. De combinatie van de jonge Belgen met deze Amerikaanse superheld op drums belooft wat! Joey Baron, Bram de Looze en Robin Verheijen staan op zaterdag 30 september in Paradox in Tilburg.