Zojuist tijdens haar uitverkochte optreden in de Heineken Music Hall kondigde Beth Hart een nieuw concert aan. Op 12 mei 2018 komt de Amerikaanse singer-songwriter naar de Ziggo Dome in Amsterdam. Voor de Grammy genomineerde muzikante is 2016 een productief jaar. Momenteel zit ze midden in een zeer succesvolle Europese tournee en ook Noord-Amerika en Australië staan nog op de agenda. Haar nieuwe album Fire On The Floor kwam eerder dit jaar met lovende recensies uit en ontving al een European Blues Award voor beste album van het jaar. De show in de Heineken Music Hall vanavond was binnen korte tijd uitverkocht. Beth Hart heeft al jaren een bijzondere connectie met Nederland en haar Nederlandse fans. Het livealbum ‘Live At Paradiso’ is hier een goed voorbeeld van. Het betreffende optreden in Paradiso in Amsterdam wordt gezien als een van haar meest spraakmakende optredens.

Met haar rauwe stemgeluid en oprechte nummers maakt de Amerikaanse al meer dan 20 jaar muziek met invloeden vanuit de soul, blues, rock en jazz. Haar muziek komt uit pure emotie en haar optredens zijn vol passie. Tijdens haar carrière werkte ze samen met grote artiesten als Jeff Beck, Joe Bonamassa, Slash en Buddy Guy. Volgens Blues Magazine is Beth Hart “de ultieme vrouwelijke rockstar”

De carrière van Beth Hart begon in 1993 toen ze een talentenjacht won. Haar eerste album, ‘Immortal’, verscheen in 1996. Vier jaar later verscheen haar tweede album ‘Screamin’ For My Supper’. Met de single ‘L.A. Song’ scoorde ze haar eerste grote hit in de Verenigde Staten. In die tijd vocht Beth Hart tegen een drank- en drugsverslaving. Dit gevecht gebruikte ze als inspiratie voor haar derde album Leave ‘The Light On’. Met de titelsong van dit album brak Beth Hart ook in Nederland door. Hierna volgde de albums ’37 Days’, ‘My California’, ‘Bang Bang Boom Boom’ en ‘Better Than Home’. Dit laatste album kwam binnen op nummer één in de Nederlandse album top 100.