Bewierookte Martin Harley speelt 21 april exclusief in De Amer

De grote capaciteiten van Martin Harley, die vrijdagavond 21 april in De Amer optreedt, komen in volle glorie tot uiting op het begin dit jaar verschenen album Static in the Wires. Recensenten kwamen superlatieven tekort om de kwaliteit van de songs te beschrijven. Alle liedjes op het album zijn door Harley geschreven. Op Static in the Wires vormt hij een duo met bassist Daniel Kimbro, maar zij krijgen ondersteuning van enkele gereputeerde muzikanten. Harley en Kimbro werkten overigens ook al samen op het vorige album Live at Southern Ground.

Martin Harley werd geboren in Cardiff (1975), maar groeide op in Woking, een voorstad van Londen. Ook woonde hij een tijd in Australië en in die periode leerde hij uitnemend slidegitaar spelen. In Amerika was hij de support act van onder andere Bruce Hornsby, World Party, Beth Hart en Joe Bonamassa.

Harley is geïnspireerd door bluesmuziek uit de Mississippi delta, maar ook door andere rootsmuziek. Static in the Wires ademt bijvoorbeeld meer folk uit dan blues. Uit een recensie van dit album: ‘We zijn amper een week onderweg in 2017, maar dat Static in the Wires hoge ogen zou kunnen gaan gooien op mijn eindlijstje, is nu al zonneklaar’.

Deze bewierookte Martin Harley komt dus naar de Amer en let wel, het betreft zijn enige concert in Nederland.

Reserveren via: 06 8322 5680

Martin Harley (blues en folk)
Vrijdagavond 21 april
De Amer in Amen
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 17,50

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen