BIJZONDERE SAMENWERKING LEVERT PRACHTIGE CD OP

Amerikaanse en Amsterdamse zangeressen touren langs bijzondere luisterpodia

In 2017 tourt folkduo The Lasses voor de vierde keer samen met de Amerikaanse zangeres Kathryn Claire door Nederland. Het succes van deze internationale samenwerking is ook deze herfst weer op sfeervolle podia te beluisteren. Bovendien is de samenwerking van de drie vrouwen nu bekroond met een prachtige cd.

Het begon vier jaar geleden bij toeval. The Lasses (Sophie Janna en Margot Merah) speelden zoals iedere woensdag bij een ‘session’ in het Ierse café Mulligans in Amsterdam. Als ze die avond tweestemmig een nummer inzetten, worden ze verrast door een perfect passende derde stem: die van Kathryn Claire. Deze Amerikaanse violiste en zangeres, voor een korte tour in Nederland, was bij de sessie aangeschoven. Het samen zingen bevalt zo goed dat de drie vrouwen besluiten om samen een optreden te doen. Dat optreden is zo’n succes dat er al gauw een complete tournee wordt gepland.

Na zes tournees, afwisselend in Amerika en Europa, besluiten de vrouwen hun bijzondere samenwerking vast te leggen op cd. Het oude gemeentehuis van Zuilen is de locatie en voor een bomvolle zaal spelen Margot, Kathryn en Sophie hun liedjes. Recht uit het hart, zonder opsmuk. En zo staat het ook op de cd. Een prachtige collectie van zowel traditionele als eigen nummers. Het album “LIVE at De Parel van Zuilen” is te koop bij de optredens en ook online verkrijgbaar.

De herfsttour van 2017 brengt The Lasses & Kathryn Claire wederom langs unieke luisterpodia waar hun driestemmige zang en verhalende liedjes het best tot hun recht komen. De afgelopen tour waren bijna alle concerten uitverkocht. De organisatoren zien de drie dan ook graag opnieuw komen: het talent en het enthousiasme van The Lasses en Kathryn Claire staan garant voor een prachtig concert.

Tourdata
:
22 september – Kerkje, Eenum
23 september – Kerkje, Blesdijke
08 oktober – Folkclub Brielle, Brielle
09 oktober – Parel van Zuilen, Utrecht
10 oktober – Matrix, Rotterdam
13 oktober – Folkclub Twente, Boekelo
14 oktober – Theater De Barg, Boskoop
15 oktober – De Pianokamer, Spierdijk
16 oktober – Meneer Frits, Eindhoven
17 oktober – Cultuurhuis, Heerlen
18 oktober – De Schoenendoos, Heeze
19 oktober – Barrensteiner Whiskeybar, Grevenbroich (Dld)
20 oktober – Cultuurboerderij, Borgercompagnie
21 oktober – Kerkje, Eesveen
22 oktober – Kerkje, Gieterveen
24 oktober – Trianon, Nijmegen

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen