Wat is een jazzclub zonder zijn eigen sessie? Zonder een muzikale speeltuin waar je wereldberoemde muzikanten, lokaal talent en alles daartussenin aantreft, zowel op als voor het podium? Precies. Enter BIRDsessions, BIRDs wekelijkse jazz-hangout.

Wo. 7 juni: Simone Cesarini – Graduation Concert Simone Cesarini is al zo’n gevestigde naam in het Nederlandse muzieklandschap dat men bijna zou vergeten dat hij nog gewoon aan Codarts studeert. Maar niet meer voor lang: vanavond is zijn afstudeerconcert! Line-up: Simone Cesarini (gitaar), Shirma Rouse (vocals), Liselot van Oosterom (vocals), Jeroen Vierdag (bas), Efe Erdem (trombone), Niek de Bruijn (drums) en Marco Apicella (keys).

Wo. 21 juni: Wooldrik & Wooldrik Blues Experience Onze voormalige chefkok DJ maakt nog eenmaal zijn opwachting in BIRD, deze keer op het live-podium! Samen met zoon Wooldrik jr. en een aantal topmuzikanten uit het Rotterdamse muziekcircuit maakt hij ongepolijste blues. Denk aan de hypnotiserende mississippiblues van John Hurt en de swingende bluesrock van Larry Clark jr. Een soulvolle live-set boordevol americana, roots en rock. Line-up: Derk Jan Wooldrik (leadgitaar & vocals), Coen Wooldrik (gitaar), Niek de Bruijn (drums), Piero Bianculli (toetsen), bas, vocals & mondharp: t.b.a.

Wo. 28 juni: Gideon van GelderPianist en componist Gideon van Gelder begon zijn carrière bij Benjamin Herman, verhuisde naar New York om aan The New School te studeren en in de band van José James te spelen en verbeterde zijn skills bij Vijay Iyer en Craig Taborn. Terug in Nederland werkte hij samen met Erimaj, Takuya Kuroda, Jameszoo en Lilian Vieira. Tot zover het namedroppen… kom gewoon luisteren! Line-up: Gideon van Gelder (keys), Glenn Gaddum Jr. (bas) en Niek de Bruijn (drums).

Wanneer: iedere woensdagAanvang: 22.00 uurWaar: BIRD, Raampoortstraat 26, RotterdamToegang: gratis