Bizar! Deze 5 wereldrecords zijn gevestigd in Arnhem

Wij Arnhemmers zijn blijkbaar supergoed in records vestigen! Wist jij dat deze grappige, knappe en bizarre wereldrecords in onze eigen stad gevestigd zijn? Geniet mee van deze Arnhemse prestaties. 

<
<
Pagina 1 / 6
>
Grootste ballenbak ooit

wereldrecords

Een teamuitje bij uitzendbureau Tempo Team betekent iets meer dan een borrel en een bord kipsate. In september 2015 organiseerde Tempo Team een evenement voor al haar medewerkers met de grootste ballenbak ooit. En dat was in Arnhem! De bak zelf was 346.82 m² en werd gevuld met 1,100,000 ballen. Daarmee werd het de grootste ballenbak ter wereld – en van Arnhem uiteraard.

De zwaarste fiets ter wereld

monsterbike wereldrecords

Arnhemse kunstenaar Wouter van den Bosch bouwde in 2012 de zwaarste rijdbare fiets ter wereld en kwam daarmee in het Guinness World Records terecht. De fiets weegt 750 kg en is 1,95 meter hoog op het hoogste punt. Wouter maakte deze bijzondere fiets als een afstudeerproject van zijn studie maar twijfelt of het wel of niet als kunst mag worden beschouwd. Hij bouwde hem vooral omdat zijn docent zei dat het onmogelijk zou zijn zo’n grote fiets te maken waar je nog steeds op kunt rijden. Wouter kreeg gelijk en werd meteen wereldberoemd met zijn record. Oh, en hij is geslaagd natuurlijk.

Record domino’s zetten

Niet lang geleden probeerden de jongens en meiden van Dutch Domino Team het amateur record domino’s zetten te verbreken (daar hebben we toen dit over geschreven). En het is ze gelukt! Daarom heeft Arnhem sinds augustus van dit jaar met trots een nieuw record erbij: het amateur record dominostenen neerzetten. Gedurende acht dagen zetten zij 150.000 dominostenen neer!

Record reanimeren

Reanimeren kan een leven redden. Dit record is daarom niet alleen indrukwekkend maar dient ook een hoger doel. In 2014 vestigden 3242 scholieren in Arnhem het wereldrecord reanimeren oefenen in Gelredome. Hiermee vestigden zij een Guinness World Record, Er werd namelijk een half uur lang gereanimeerd en gedefibrilleerd. Dit deden de scholieren synchroon op muziek, niet op mensen maar op reanimatiepoppen.

Meeste fidgetspinners

wereldrecords arnhem

Ze zijn alweer bijna vergeten, maar afgelopen zomer hadden kinderen het allemaal over hetzelfde: fidgetspinners. In winkelcentrum Kronenburg is daarom in juni de grootste bijeenkomst voor fidgetspinners georganiseeerd. Tijdens dit evenement hebben zo veel mogelijk deelnemers gedurende 1 minuut hun spinners laten draaien. Met ruim honderd deelnemers werd een record gezet.

Meeste concerten in 24 uur

donnerwetter wereldrecords

De Arnhemse rockband Donnerwetter heeft ook een record gevestigd, eentje die nogal indrukwekkend is: de meeste optredens in een periode van 24 uur. Ze hebben elf keer hun populaire nummers laten horen in een periode van een dag, begonnen met een concert in Aalten en eindigend met een optreden op 3FM. Het ging telkens om verschillende locaties. Om het vol te houden nam de band een bus met 70 fans mee op pad voor de gehele dag.

 

 

<
<
Pagina 1 / 6
>

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen