Op zaterdag 3 juni zal het Drachtster Thalenpark  van 18.00 tot 23.30 uur de bühne zijn voor blues, folk, americana en rock op De Jun fan Peije!

Hoofdacts dit jaar zijn folkband Tangarine en de rockers van (Herman Brood’s) Wild Romance. Zij zullen bijgestaan worden door de Nederlandse americana-sensatie JW Roy & The Royal Family, het Amerikaanse folk/bluegrass ensemble The Hackensaw Boys, soulband The Tibbs en lokale helden Electric Hollers, die momenteel in de halve finale van de Kleine Prijs van Fryslân zitten.

Tangarine brak door als huisband van DWDD en wordt geïnspireerd door grootheden als Bob Dylan, Simon & Garfunkel en Neil Young. Voor hun nieuwste album There and Back dook de tweeling de studio van Calexico in waar het album in samenwerking met de oprichters John Convertino en Joey Burns van de beroemde Amerikaanse band werd gemaakt. Uiteraard komen de broers met volledige band naar Jûn fan Peije!

Iedere rockliefhebber kent The Wild Romance sowieso al als begeleidingsband van Herman Brood. De band ging de geschiedenis in als een absolute live-sensatie met vele hits en onder aanvoering van Dany Lademacher en David Hollestelle herleeft de glorie!

De bands spelen verdeeld over 2 podia, waarbij het 2e podium is opgezet in samenwerking met studenten evenemententechniek van ROC Friese Poort.

De Jûn fan Peije sluit aan op straatfestival Peije Dei, al ruim tientallen jaren een belangrijk en goed bezocht evenement in de culturele zomer in Drachten. Peije Dei vindt overdag plaats en wordt georganiseerd door winkeliersvereniging H & I. Ooit begonnen als een feestje voor harmonica en trekzakken is het straatfestival inmiddels uitgegroeid tot een drukbezocht evenement waarbij Poppodium Iduna sinds 4 jaar een afsluitend avondprogramma in het Thalenpark programmeert.

Gratis toegang