Vrijdag 24 maart maar weer eens naar de Groene Engel in Oss gereden voor een gig van de Imperial Crowns. Deze uit Los Angeles afkomstige band speelt een mix van authentieke blues, bluesrock met een grove knipoog naar de Rock&Roll. Hun afkomst wordt niet verloochend en het publiek wordt er regelmatig door front man Jimmie Wood aan herinnerd dat ze van de Westcoast afkomstig zijn.De conversaties met het publiek zijn passioneel en overtuigend. Jimmie: “ I’m preaching the blues”. De manier waarop doet denken aan de Gospel diensten uit Amerika. Ter bevestiging van zijn woorden antwoord het publiek met “Amen” en “Halleluja”. Bijzonder!

Het publiek kwam natuurlijk niet alleen voor de preken van de front man maar vooral voor de muziek van Imperial Crowns. Deze is opzwepend, meeslepend en door wat er op het podium gebeurd boeiend. Jimmie die springt, rent en danst over het podium. De ‘striptease’ van kostuum naar overhemd en tot slot het ontbloot bovenlijf maakt het geheel tot een heerlijke show. Uiteraard veel nummers van hun laatste album ‘The Calling’, hun eerste CD sinds lang. Imperial Crowns verveelt nooit en de setlist boeit van begin tot eind.

Jimmie is regelmatig genoemd maar ook J.J. Holiday (lead guitar en zang), Billy Sullivan (Drums) en Danny Avila (Bass) mogen niet onvernoemd blijven. Deze vier mannen weten wat entertainen is en wat men moet doen om het publiek te amuseren. Danny die met zijn basspel en performance meer het idee gaf dat hij in een metalband zat dan in een keigave Bluesband. Kortom het boeide twee uur lang en het publiek, helaas niet uitverkocht, keek tevreden terug naar een geweldige avond in de Groene Engel. Jimmie beloofde volgend jaar weer terug te komen, we houden het in ieder geval in de gaten.