BluesPoint SimplyBlues_cDat ook in Polen de blues leeft mag bekend zijn. Onze eigen Livin’ Blues speelt er bijvoorbeeld al sinds de zestiger jaren regelmatig op diverse festivals. Blues Point is een relatief nieuwe band, maar gevormd door een drietal Poolse bluesveteranen. De band is in 2010 opgericht in Warschau en bestaat uit multi-instrumentalist Wlodek Sobczak, gitarist Mirek Borkowski en saxofonist Arek Osenkowski.

In maart 2012 verscheen het album “Po Prostu”, een bluesalbum in het Pools. Dit album sloeg ook in het buitenland aan, zodat is besloten het album opnieuw uit te brengen, maar dan nu met Engelse teksten. Bovendien zijn er twee extra songs aan toegevoegd. In de veertien songs van het album horen we een mooie mix van akoestische en elektrische blues. Afwisselend jazzy, zwoel, uptempo en ballads, voldoende variatie dus. De meeste indruk maken op mij de “Whiles Like Diamonds” met een prachtige gitaarsolo, de sterke slowblues “My Guardian Angel” en het akoestische “Three Glasses Of Whiskey”.

Muzikaal zitten de songs goed in elkaar. Het trio bestaat stuk voor stuk uitstekende muzikanten en het samenspel is voorbeeldig. Opvallend is de prominente rol die de saxofoon speelt in de songs. Zoiets hoor je niet vaak bij bluesbands. Iets wat af en toe stoort is het feit dat de Engelse uitspraak nogal rammelt, maar dat is eigenlijk mij enige punt van kritiek. “Simply Blues” is een behoorlijk goede cd van Blues Point. Er wordt goed gemusiceerd, en de songs zitten prima in elkaar. Er zou alleen wat meer aandacht kunnen worden besteed aan de uitspraak. (7/10)(eigen beheer)