Volgende maand vindt de negentiende editie van het Bluesfestival Delft plaats. Het initiatief uit 2016 om ook op zondagmiddag optredens in te plannen, krijgt dit jaar een vervolg. Zoals bij eerdere edities verwacht Delft weer een groot aantal bluesliefhebbers uit binnen- en buitenland die zich kunnen vermaken met een uitstekend programma vol met diverse stromingen uit de blues zoals bluesrock, zydeco, jump & jive, rock & roll en akoestische delta-blues.

De ruim 70 live-optredens staan gepland vanaf vrijdag 17 februari t/m zondagmiddag 19 februari en brengen een keur aan muzikanten naar Delft. Een groot aantal van deze muzikanten hebben in het recente verleden Blues Awards gewonnen in Nederland en België, zoals The BluesBones, Sugar Boy & the Sinners, The Juke Joints, Fat Harry & the Fuzzy Licks, Robbert Fossen en Dave Chavez. Bovendien staat de jonge Duitse bluesrocker Jesper Munk op het podium van De Tobbe en presenteren The Veldman Brothers, Them Lewis Boys en Detonics hun nieuwste cd tijdens hun optredens in Delft.

Behalve een groot aantal optredens heeft het Bluesfestival Delft een succesvolle mondharmonica-workshop, bluesbrunch en andere specials op het affiche. Zoals elk jaar is de toegang voor het festival gratis.