coco-montoyaBluesliefhebbers opgelet! In mei dit jaar komt de Amerikaanse gitaarvirtuoos Coco Montoya naar Europa en doet daarbij ook Nederland aan! Op 3 mei geeft hij acte de présence op de Rhythm & Blues Night in Groningen. Op 4 mei zal hij het concertseizoen van De Gouden Leeuw in Dongen afsluiten en op 11 mei zal Coco Montoya met zijn band optreden in muziekcentrum de Bosuil in Weert.

Coco Montoya heeft in zijn ruim 30 jarige carriëre een stabiele status opgebouwd als één van ‘s werelds meest bekwame blues(rock)gitaristen en is daarnaast een begenadigd blueszanger met een diepe soulvolle stem. Montoya is in de jaren zeventig begonnen als drummer in de band van de legendarische bluesman Albert Collins, die hem de fijne kneepjes van zijn ‘Icy Hot’ manier van spelen op de gitaar bijbracht. Vijf jaar later maakte hij zijn debuut als gitarist in The Bluesbreakers, de band van John Mayall alwaar hij zij aan zij met Walter Trout de live-optredens met John Mayall tot een waar gitaarspektakel verhief. Na tien succesvolle jaren als Bluesbreaker te hebben gefungeerd besloot Coco de band te verlaten en zich te gaan richten op zijn solocarrière, en die heeft hem zeker geen windeieren gelegd.

Website: http://www.cocomontoyaband.com

3 mei 2014: Rhythm & Blues Night, Groningen.4 mei 2014: De Gouden Leeuw, Dongen.11 mei 2014: Muziekcentrum de Bosuil, Weert.