Blueslegende Johnny Winter is overleden. Dat meldt de Amerikaanse Blues Scene. Het nieuws werd ook gemeld door de vrouw van Winter’s oude bandlid, Rick Derringer. Geboren in Beaumont, Texas in 1944, was Winter meer dan vijf decennia actief in de muziek, zowel als gitarist/zanger en producer. Zijn grote doorbraak kwam door zijn support-act bij een show voor Mike Bloomfield in 1968. Die avond trok hij de aandacht van Columbia Records en een contract was snel getekend. Hij kreeg een $600.000 voorschot, het grootste voorschot ooit op dat moment.

In de jaren die volgden heeft Johnny Winter bijna 19 albums uitgebracht en heeft hij zeven Grammy-nominaties op zijn naam staan. Naast zijn solowerk, produceerde Winter drie albums van Muddy Waters, die hem dan ook drie Grammy Awards opleverden.

Winter bleef actief tot aan zijn dood. Niet alleen had hij nog een een aantal concerten gepland, ook was hij van plan een ​​nieuw album uit te brengen, getiteld ‘Step Back’. Dit album zou uitkomen op 2 september. Of dit album nu posthuum wordt uitgebracht is nog niet bekend.

Johnny Winter is 70 jaar oud geworden.

(Bron: www.blueszine.nl)