CALIFORNISOUL HET NIEUWE ALBUM VAN SUPERSONIC BLUES MACHINE

CALIFORNISOUL HET NIEUWE ALBUM VAN SUPERSONIC BLUES MACHINE, MET EEN ALL-STAR CAST, OP MASCOT LABEL GROUP / PROVOGUE 20 OKTOBER 2017
Gasten: Billy Gibbons, Steve Lukather, Eric Gales, Robben Ford, and Walter Trout

CALIFORNISOUL! Dat is precies wat het is ! Het is de verloren soundtrack bij een roadtrip van Los Angeles naar San Francisco in 1971!” ~ Fabrizio Grossi

Het is het geluid wat SUPERSONIC BLUES MACHINE het grootste deel van 2017 heeft gedeeld op verschillende podia van Texas naar Holland, tot India en St. Petersburg, Rusland. Beginnend met een plek als hoofd act op het Notodden Blues Festival in Noorwegen. En nu zijn ze terug met een nieuwe studio plaat waarmee ze de draad weer oppakken vanaf hun goed ontvangen debuut West of Flushing, South of Frisco.

Californisoul is echt een liedjes plaat geworden. Opgenomen in Fab’s Lab studio in North Hollywood, California waar Grossi de meeste teksten heeft geschreven en de muziek samen met de band tot stand is gekomen en uitmondde in een modern soulvolle blues rock klassieker.

SUPERSONIC BLUES MACHINE is Lance Lopez (guitars/vocals/songwriter), Fabrizio Grossi (bass, producer, songwriter), en Kenny Aronoff (drums). Zoals bewezen op hun eerste plaat en met het eerste rondje optredens is het geen feestje zonder wat vrienden uit te nodigen en dus hebben ze weer wat zwaargewichten uitgenodigd.

Billy Gibbons, keert terug als co-writer en met zn gitaar op “Broken Heart”, Steve Lukather (Toto) gooit er een paar van zijn briljante licks uit op “Hard Times”, Eric Gales is ook weer van de partij op “Elevate”, Robben Ford brengt wat zijn geraffineerde spel op “Somebody’s Fool”, Walter Trout  herkenbaar bluesy als altijd op “What’s Wrong”, en het feest is compleet met Alessandro Alessandroni Jr. op keyboards, Serge Simic (co-writer en background vocals op “Love” en “Hard Times” , Andrea en Francis Benitez Grossi (background vocals).

SUPERSONIC BLUES MACHINE speelt op 3 November op het Lighttown Blues Festival in het Klokgebouw te Eindhoven.

Luister hier naar de eerste single L.O.V.E.

Tracklist:
01 I Am Done Missing You
02 Somebody’s Fool (featuring Robben Ford)
03 Love
04 Broken Heart (featuring Billy Gibbons)
05 Bad Boys
06 Elevate (featuring Eric Gales)
07 The One
08 Hard Times (featuring Steve Lukather)
09 Cry
10 The Stranger
11 What’s Wrong (featuring Walter Trout)
12 Thank You
13 This Is Love

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen