Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Ben Poole

Concerttip zaterdag 12 maart: Ben Poole in Cacaofabriek

Ben Poole is alweer een stap verder dan de liefkozende benaming die hij paar jaar geleden opgespeld kreeg: ‘the new up-coming UK Blues guitarist’.Ben is een natuurtalent, een jongen voor wie de zes snaren geen geheimen lijken te hebben. Geïnspireerd door de blues, doordrenkt met een keiharde, “in-your-face” rock aanpak en virtuoze muzikaliteit, smelt Ben Poole de invloeden van Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Jeff Healey en Jimi Hendrix samen in zijn kenmerkende stijl.

Ben Poole tourde al als special guest mee met o.a. Kenny Wayne Shepherd, Matt Scofield, Ritchie Kotzen en King King. Hij speelde met enkele van zijn helden – legendarische blues artiesten als Jeff Beck, Gary Moore en John Mayall en ontving terecht overal lovende kritieken.

Na het verschijnen van ‘Live at the Royal Albert Hall’ in 2014 heeft de man vrijwel ononderbroken getourd in heel Europa. In de Cacaofabriek in Helmond zal hij nieuw werk kunnen presenteren aan het publiek, werk waar we nu alweer nieuwsgierig naar zijn.