Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Rival Sons in 013

Concerttip dinsdag 1 augustus: Rival Sons in 013

Er is natuurlijk al bijzonder veel fenomenale bluesrock uitgekomen. Maar als we naar de beste bluesrock band van dit moment moeten wijzen, dan gaan onze vingers vastberaden naar Rival Sons. Ozzy Osbourne zei zelf al ooit: “The best band I’ve seen in a long time.” En wie zijn wij om de grootmeester tegen te spreken?

Maar laten we bij de feiten blijven. Rival Sons heeft na het beloftevolle en profetisch getitelde debuut ‘Before The Fire’ (2009) drie geweldige platen uitgebracht: ‘Pressure and Time’ (2011), ‘Head Down’ (2012) en ‘Great Western Valkyrie’ (2014). In 2016 verscheen er alweer nieuw werk, ‘Hollow Bones’, wat zich ook gemakkelijk in dit rijtje kan plaatsen. Niet alleen qua albums ligt het tempo hoog, de band tourt ook veel. Dat heeft ertoe geleidt dat deze Californiërs een heuse livemachine zijn die je absoluut niet mag missen!

Een geweldige support! Als we Laurence Jones niet het grootste bluestalent van dit moment vonden, hadden we hem niet voor een eigen show geboekt op 12 oktober. Maar voor het zover is, kun jij hem vast zien als support van Rival Sons.

Tijdschema (onder voorbehoud)19.50-20.30 Laurence Jones21.00-22.30 Rival Sons

Meer info en tickets vind je hier.