Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Bluesnight Sneekweek in Bolwerk

Concerttip dinsdag 8 augustus: Bluesnight Sneekweek in Bolwerk

Het is onderhand een traditie, de Bluesnight tijdens de SneekWeek. Dit jaar hebben we een prachtartiest: AJ Plug. Volgens Johan Derksen is AJ Plug “de beste blueszangeres van Nederland(…)Een natuurtalent(…)Een geboren bluesbeest”. De invloedrijke ambassadeur van de blues steekt zijn bewondering voor AJ Plug niet onder stoelen of banken.

De carrière van de uit Katwijk afkomstige zangeres verkeert sinds de release van haar tweede album ‘Chew Chew Chew’ (oktober 2016) in een sneltreinvaart. De cd van de stoere blondine oogst louter jubelende recensies. Zo schreef Music Maker: “Ze heeft alle twaalf songs op het album zelf geschreven en die zijn allemaal van topklasse. Alleen al omdat ze diverse stijlen in het bluesgenre beheerst. Dan weer rockt het, dan hoor je weer een tranentrekkende ballad. Gewoon een topplaat!”. En het blad deelde vervolgens 5 sterren uit!

Met haar krachtige, gekwelde en altijd van blues doordrenkte vocalen deed AJ Plug voor het eerst van zich spreken in 2014 met de cd ‘Let Go or Be Dragged’. Positieve reacties en een vermelding op de cover van het Amerikaanse bluesmagazine ‘Blues-E-News’, in het goede gezelschap van o.a. Beth Hart, Susan Tedeschi en Shemekia Copeland, waren haar deel. Naar aanleiding van haar nieuwe album ‘Chew Chew Chew’werd AJ Plug recent door de Dutch Blues Foundation gekozen tot ‘Dutch Blues Vocaliste 2016’.

A Fool’s Blues
A Fool’s Blues speelt klassieke jaren ’50 blues, afgewisseld met zeer sterke instrumentale improvisatie. Deze jongehondenband uit het Noorden van het land weet op elk podium een dikke show weg te geven. Maak je klaar voor de meest heerlijke blues in de stijl van Elmore James en The Red Devil’s.

Leonard Ford
De tweede support speelt in het café en komt van de fantastische gitarist en zanger Leonard Ford. Hij bewijst dat tachtig jaar oude muziek nog echt niet dood is. Ford blaast de originele blues een fantastisch nieuw leven in. Dit is virtuoze, vuige deltablues van de beste soort. Je zou je bij zijn concerten bijna wanen in de Mississippi Delta, daar waar het ooit allemaal begon.

Dit is een gratis concert, wees er wel snel bij!