Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Richie Kotzen in Boerderij

Concerttip donderdag 31 augustus: Richie Kotzen in Boerderij

De Amerikaanse songwriter/gitarist/zanger Richie Kotzen verwierf bekendheid met bands als Posion en Mr. Big. Sinds 2012 is hij tevens de frontman van The Winery Dogs, een project waarmee hij samen met drummer Mike Portnoy en bassist Billy Sheehan voor vele uitverkochte zalen heeft gestaan. Dit jaar komt Richie’s nieuwe soloalbum ‘Salting Earth’ uit en dit is de kans om deze nieuwe nummers live te horen.

Richie’s carrière begon eind jaren ’80 toen zijn debuutalbum werd opgepikt door de media. Hij kreeg veel aandacht voor zijn, toen al, sublieme gitaarstijl. Twee jaar later trad hij toe tot Poison en schreef meteen een gedeelte van het succesalbum ‘Native Tongue’ (1993). Enkele jaren later nam hij het stokje over van Paul Gilbert in de band Mr. Big. Ook met deze band had Richie veel succes. Mike Portnoy koos Richie Kotzen uit als zanger en gitarist voor zijn nieuwe project The Winery Dogs. Dit super trio staat wereldwijd voor uitverkochte zalen.

The KonincksThe Konincks toerde al eens eerder met Richie Kotzen door Europa. De band is in de loop der jaren gegroeid en hun werk werd opgepikt door de media, waaronder verschillende Indie magazines en Metal Hammer. Verwacht uitmuntend gitaarwerk en een eigen benadering van de bluesrock. De stem van zangeres Julia wordt regelmatig vergeleken met Patti Smith.

Meer info en tickets vind je hier.