Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Ian Siegal & band in De Bosuil

Concerttip vrijdag 13 oktober: Ian Siegal & band in De Bosuil

In 2016 zit Ian Siegal 25 jaar in het vak. Al meer dan een kwart eeuw is zijn muzikale missie niet veranderd: nummers die echt zijn, die gebracht worden tijdens shows die je raken met zijn herkenbare rauwe randje. Vandaag is hij misschien wel de meest succesvolle Britse blues artiest sinds de grote namen die zijn voortgekomen uit de jaren zestig.

Als je de 20-jarige Siegal aan het begin van zijn carriere had verteld dat hij geprezen zou worden zou hij dit waarschijnlijk hebben weggewuifd. In die tijd was het zwaar als blues artiest, het genre stond stil. Nu de dag heeft zijn muziek 45 landen veroverd, negen Britse Blues awards, 3 Europese blues awards, 2 Mojo Blues albums van het jaar gewonnen en is hij 3 keer genomineerd in Amerika voor Beste Blues artiest bij de Blues Music Awards, wat een hele prestatie is voor een niet-Amerikaan.

En toch, alle prestaties terzijde, is het belangrijkste onderdeel voor Siegal de volgende show, het volgende nummer en de volgende plaat.

Support: Dry Riverbed Trio

Meer info en tickets vind je hier.