Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Dana Fuchs in Volt

Concerttip zaterdag 14 oktober: Dana Fuchs in Volt

Dana Fuchs speelt rauwe blues, recht uit haar tenen zoals het bedoeld is. Haar stem klinkt doorleeft dankzij een verleden vol sex, drugs en rock & roll. Het Engelse Classic Rock Magazine omschrijft haar dan ook als een mix tussen Janis Joplin, Mick Jagger en een sigarettenpeuk drijvend in een glas bourbon.

Op jonge leeftijd vertrok ze naar New York om de blues te gaan zingen. Daar liep ze bluesman Jon Diamond tegen het lijf die haar uit een striptent plukte. Het was de start van The Dana Fuchs Band. Inmiddels heeft ze vijf albums uitgebracht. Waarvan de laatste geheel akoestisch. Nu staat ze op het punt om met haar band weer de studio in te duiken om nieuwe nummers op te nemen. Hoogstwaarschijnlijk krijgen we hier in Poppodium Volt een voorproefje van. Verwacht een hete avond bluesrock zoals het hoort te klinken, gespeeld met hart en ziel!

Meer info en tickets vind je hier.