Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Rhythm & Blues Night in Oosterpoort

Concerttip zaterdag 29 april: Rhythm & Blues Night in Oosterpoort

“Beschaafde, op jazz gebaseerde rockmuziek met een zware, aanhoudende beat.” Zo zetten de platenmaatschappijen in de jaren veertig van de vorige eeuw een nieuw genre in de markt: rhythm & blues. De oorsprong van deze muziek lag natuurlijk al in de eeuwen ervoor. Traditionals, gospel en later jazz smolten samen tot songs die de wereld zouden veroveren en de basis legden voor bijvoorbeeld de geboorte van de rock-‘n-roll. Niks niet beschaafd dus.

Het komt allemaal voorbij tijdens de 27ste R&B Night: van onversneden traditionele blues tot de moderne varianten en alles daartussen, gebracht door (inter)nationale topacts zoals:

Walter TroutFink’s Sunday Night Blues ClubMarcus King BandNikki HillJoan OsborneCon Brioen vele anderen

Meer info en tickets vind je hier.