Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Blues Pills in Burgerweeshuis

Concerttip zondag 2 april: Blues Pills in Burgerweeshuis

De Zweeds/Amerikaans/Franse band Blues Pills brengt je binnen twee noten terug naar vervlogen tijden van lange haren, wijde pijpen en grote rockhelden. Blues Pills wordt sterk beïnvloed door bands al Led Zeppelin, Cream, Janis Joplin en Fleetwood Mac.

Ondanks de jonge leeftijd van de muzikanten spat de kwaliteit en authenticiteit er af. Drijvende baslijnen, groovende drums en gitaarsolo’s zoals je ze van oude Jimi Hendrix platen kent. Tel daar de indrukwekkende, soulvolle, rauwe stem van zangeres Elin Larsson bij op en je waant je binnen de kortste keren op Woodstock!Sinds 2016 is het viertal een gevestigde naam in de rockscene en meer specifiek bij liefhebbers van bluesy hardrock met flinke scheuten psychedelica.Met de nieuwe cd ‘Lady In Gold’ uit 2016 (de opvolger van het debuut van twee jaar geleden) prolongeert Blues Pills niet alleen zijn titel van ‘must-see band’ maar maakt de urgentie nog wat groter.

Meer info en tickets vind je hier.