Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Joanne Shaw Taylor in Hedon

Concerttip zondag 8 oktober: Joanne Shaw Taylor in Hedon

Joanne Shaw Taylor heeft haarzelf neergezet als UK’s meest prominente artiest in de Blues Rock wereld. Het meisje met de grote stem uit de Black Country heeft over de hele wereld getourd, veelgeprezen albums uitgebracht, wereldwijd een flinke fanbase en heeft de grote eer gehad om naast haar muzikale idolen te spelen.

Haar eerste album ‘White Sugar’ wist de deuren te openen en sindsdien heeft ze stratosferische hoogtes behaald, waarmee zij de moeilijk te behalen Amerikaanse markt wist te doorbreken. Ze wist de stereotypes rondom haar leeftijd en geslacht te verslaan, waarmee ze bekendheid genereerde bij zowel critici als haar gelijken. Hierop volgden haar albums ‘Diamond In The Dirt’, ‘Almost Always Never’ en ‘Songs From The Road’ waarmee haar wereldwijde fanbase nog verder toenam.

In 2014 sloeg zij weer de handen ineen met haar producer van het album ‘White Sugar’, Jim Gaines, waarmee ze haar nieuwe studio album opnam in Memphis. ‘The Dirty Truth’ was haar terugkeer naar haar originele sound waarin Rock Riffs gecombineerd werden met invloeden uit Blues. Het album werd uitgebracht onder haar eigen boutique label Axehouse Records en ontving daarmee wereldwijde lof en is nu al haar best verkochte album. Joanne is een bonafide artiest met een beroemde fanbase in de gitaarwereld, waaronder Joe Bonamassa, die haar beschreef als “a Superstar in waiting”. Daarnaast zijn o.a. Tedeschi Trucks, Kenny Wayne Shepherd, Wilko Johnson, Glenn Hughes en John Mayall grote fans van haar muziek. Volgend op haar internationale erkenning in 2016, BBC’s Glastonbury uitzending en voortreffelijke reviews voor haar nieuwste album, gaat Joanne touren met haar verbluffende band en zal 8 oktober Hedon vereren met haar muziek.

SUPPORT: RUVSupport is er vanavond van RUV, een blues rock trio dat zijn inspiraties haalt uit bands als The Raconteurs maar net zo goed oudere bands uit de tweede helft van de vorige eeuw. Een ding is zeker: RUV is weer een typisch voorbeeld van een minimale bezetting waar een maximaal resultaat wordt geleverd.

Meer info en tickets vind je hier.