Cultureel Café De Amer krijgt de Keeping the Blues Alive Award

Sinds de oprichting van de Dutch Blues Foundation wordt elk jaar een persoon of organisatie beloond, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de bluesmuziek in de afgelopen jaren. Voor 2015 gaat de Keeping the Blues Alive Award naar Cultureel Café De Amer in Amen.

Sinds 1991 worden in Cultureel Café De Amer concerten georganiseerd met blues- en rootsmuziek. Het zijn unieke zit- en luisterconcerten waarbij de muzikanten letterlijk op de vingers worden gekeken en waar je tijdens de optredens een speld kunt horen vallen.

Zo worden er altijd drie sets van een half uur gespeeld. Daar tussenin is het tijd om de benen te strekken, een drankje te halen, bij te praten en in de tweede pauze de befaamde gehaktbal te nuttigen. Vanwege deze unieke sfeer, het intieme karakter en het respect wat hen ten deel valt, willen artiesten graag in De Amer optreden.

De programmeurs weten jaar in jaar uit te verrassen met een keur aan binnen- en buitenlandse artiesten. Gevestigde namen, maar ook nieuwkomers in het blues en singer-songwriter circuit wisselen elkaar af.

In het middagprogramma wordt jong talent een podiumplaats in het voorprogramma aangeboden. Voor zanger/gitarist Ralph de Jongh is dit destijds de springplank geweest naar nationale en internationale bekendheid.

Begin 2014 startte Stichting De Amer een unieke crowdfundingactie onder de naam ‘Maandegeld’ met als doel honderdduizend euro bijeen te brengen voor de aankoop van het pand waarin het café is gevestigd. Honderden mensen hebben geld geschonken of obligaties gekocht om de aankoop mogelijk te maken. Hierdoor blijft de voortzetting van Cultureel Café De Amer gewaarborgd.

Op vrijdag 19 februari 2016 zijn bestuur en vrijwilligers van De Amer door Janny van Doorn namens de Dutch Blues Foundation verrast met de mededeling dat zij de Keeping the Blues Alive Award ontvangen. Binnenkort wordt bekend gemaakt, wanneer de officiële uitreiking plaatsvindt.

Meer informatie:

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen