Shane Alexander

Het Real Roots Café is van oorsprong, al meer dan 20 jaar, een non-profit Nederlandstalig online muziekmagazine. De plannen lagen er al een tijdje, maar nu is het eindelijk zover. Het virtuele muziekcafé wil haar vleugels uitslaan. De kapstok waaraan dit opgehangen gaat worden heet dus Real Roots Café LIVE. Een unieke uitdaging voor alles en iedereen.

De try-out vindt plaats op zondagmiddag 30 oktober a.s. In het aan de oevers van de Rijn, prachtig gelegen Gelderse Poort, bijten om 15:00 uur de uit Los Angeles, Californië afkomstige singer-songwriter Shane Alexander en de in Maasbracht geboren en getogen liedjesschrijfster Maud Wilms het spits af.

Shane Alexander deelde in Amerika het podium met mensen als Jewel, John Hiatt, Suzanne Vega, Seal en classicrock bands als Styx en Yes. In Nederland deed hij dit met onder andere Bon Iver en Niels Geusebroek. Toen Alexander’s liedjes eenmaal opdoken in populaire TV series als Criminal Minds, Bones en Goede Tijden Slechte Tijden, erkende ook Giel Beelen, in zijn ochtend radioprogramma op 3FM, de kwaliteiten van deze veelzijdige singer-songwriter. Terwijl Alexander in de luwte druk bezig was met de opnamen van zijn onlangs verschenen nieuwe CD “Bliss” werd het liedje, van zijn voorafgaande CD Ladera, Skyway Drive-In bijna 9 miljoen keer via Spotify gestreamd. Muziekliefhebbers die de klankleuren van Paul Simon, Elliot Smith, Jonathan Wilson of van John Mayer hoog hebben zitten, worden blij verrast door de enorme muzikale gedrevenheid van Shane Alexander.

Maud Wilms verzorgde al eerder, op indrukwekkende wijze, het voorprogramma van Shane Alexander. Met haar debuutalbum Heives zette Wilms zichzelf in 2008 helemaal op de kaart. Maud won als enige vrouw ooit, de prestigieuze De Jo Erens-Priès. Maud Wilms verzorgde, nog niet zolang geleden, het voorprogramma van de Keltische band Norland Wind en Amerikaanse blues soul zangeres Beth Hart. Op haar onlangs verschenen CD BuitenGewoon, vertelt Maud in drie talen (Nederlands, Engels en Limburgs dialect) hoe de wereld mooier wordt door

Entree bedraagt € 10. De totale opbrengst is voor de optredende singer-songwriters en techniek. In verband met de verwachte opkomst en beperkt aantal zit- en hangplaatsen wordt reserveren aanbevolen. Dit kan via het contactformulier op de Real Roots Cafe website (www.realrootscafe.com) of via e-mail [email protected]. Kaarten zijn ook verkrijgbaar en af te halen aan de kassa. Dit kan, uitsluitend tegen contante betaling, vanaf een half uur voor aanvang concert.