De Gruffalo komt naar Arnhem! De leukste tips voor de Kinderboekenweek

Gruwelijk eng en griezelig leuk! De Kinderboekenweek staat dit jaar helemaal in het teken van griezelen. De enige echte Gruffalo komt naar Arnhem om een bezoekje te brengen aan de Kinderboekwinkel. En er gebeuren nog veel meer spannende dingen voor kids van alle leeftijden.

Zoek de Gruffalo

Of je kids nu dol zijn op vampiers en monsters, of helemaal niet blij worden van griezelen: er is voor iedereen iets leuks te doen tijdens de Kinderboekenweek. De Gruffalo sluipt rond door de Arnhemse Kinderboekwinkel op zondag 8 oktober. Kunnen jullie hem vinden?

Griezelmuziek en heksenbrouwsel

Maar zo lang hoef je niet te wachten want al op woensdag 4 oktober wordt de Kinderboekenweek feestelijk geopend. Maak griezelmuziek met de muzikanten van het Charivari Trio of ga lekker knutselen met Willeke van de Kinderboekwinkel en maak je eigen kleimonster. Er is zelfs een heuse heksenketel met een bijzonder brouwsel…

Griezelfanaat of bangerik?

Niet alle kleintjes zijn dol op griezelen, maar dat is geen probleem volgens Ilse Bloemen van de Kinderboekwinkel. Voor de ouders die merken dat hun kleintje niet zo goed tegen al dat gegriezel kan, heeft Ilse nog wel een tip. “Het Kietelmonster is een boekje speciaal voor de kinderen die monsters toch wel eng vinden. Op elke bladzijde kunnen zij een stukje van het kietelmonster weg kietelen: zijn scherpe tanden, zijn enge ogen… Tot er niets meer van het enge monster overblijft behalve een mooie tekening.”

ilse bloemen kinderboekwinkel kinderboekenweek
Vossenjacht met kinderboekhelden

Niet alleen de Gruffalo brengt een speciaal bezoek aan de Kinderboekwinkel. Ook Buurman & Buurman komen even klussen en Dolfje Weerwolfje zoekt iemand om mee te knuffelen. Om de kinderboekfiguren te ontmoeten moet je ze wel eerst vinden tijdens de Vossenjacht! Een mooie afsluiter van de Kinderboekenweek op 15 oktober vanaf 13.30 uur bij De Arnhemse Kinderboekwinkel.

De Kinderboekenweek is van 4 t/m 15 oktober en er gebeurt te veel om op te noemen. Wil je het hele programma van activiteiten bij de Kinderboekwinkel bekijken? Klik dan even hier.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen