Deze bands mag je niet missen tijdens de Popronde (volgens Dance like Thom Yorke)

Wij van indebuurt weten ook niet alles, soms laten we ons adviseren door experts. Zo ook voor de Popronde komende vrijdag 27 oktober. Welke bandjes mag je nou echt niet missen? Dat vroegen we Dance like Thom Yorke. Dé indie dansavond van Arnhem, momenteel opererend vanuit café De Kroeg. Zoals de naam al doet vermoeden is deze avond geïnspireerd op de zanger van Radiohead die op het podium en in menig videoclip danst alsof niemand toekijkt. 

<
<
Pagina 1 / 14
>
Super Ego      

Dance GIFs - Find & Share on GIPHY
De vierkoppige formatie Super Ego (voorheen SMTHNG SMTHNG UNICRN) zorgt ervoor dat je al gelijk met deur en al de Popronde in kan vallen, om vervolgens De Barron door de stuiteren op energieke indie poppunk in het straatje van bands als Yeah Yeah Yeahs en The Kills.

20.30 uur, de Barron

Bekijk meer: cafés
The Hubschrauber      

Radiohead GIFs - Find & Share on GIPHY
De Popronde is een mooie kans voor bands om voet aan de grond te krijgen in het Nederlandse popcircuit. De ambitie van het Nijmeegse The Hubschrauber reikt alleen nog ietsje verder: tot aan de maan! Letterlijk. Hun debuutalbum Kepler-186f, dat vol staat met gruizige, en spacey ’90s indierock reist volgend jaar mee met een Chinese satelliet op weg naar de maan. Het zou dan ook toepasselijk zijn om bij het optreden in Mick O’Connels The Moonwalk te dansen, maar dan wel met de handjes stevig zwaaiend in de lucht.

20.45, Mick O’Connels

Bekijk meer: cafés
Dakota   

Music GIFs - Find & Share on GIPHY
Bij het zien van de omschrijving ‘Cali dreampop’ denk je misschien dat het optreden van Dakota een mooie gelegenheid is om even tot rust te komen en misschien zelfs een dutje te doen in The Move, maar we helpen je maar gelijk uit die droom. De muziek van deze dames is namelijk veel te spannend! Nog net voor je helemaal weggedroomd bent en je je waant op een zonovergoten Californisch strand, wordt je wakkergeschud door een golf van stuwende drumpartijen en rauwe gitaarriffs.

21.00, The Move

Bekijk meer: cafés
Waltzburg     

Dancing GIFs - Find & Share on GIPHY
Het Nijmeegse Waltzburg (voorheen Wolves Dressed in Sheep) maakt het type indie die zelfs bij de meeste stijve muzieksnobs hun innerlijke Thom Yorke naar boven haalt. De band heeft samen met producer Simon Akkermans (o.a. Bombay) gewerkt aan nieuw materiaal in Kytopia, dus dat belooft veel goeds!

21.30, Den Koopman

Bekijk meer: cafés
Cosmo V

Thom Yorke GIFs - Find & Share on GIPHY
Cosmo V hypnotiseert je met minimalistische pop, waarbij psychedelisch gitaargeluid, electronica en reverb samen komen. De muziek laat je slowdancen met af en toe oncontroleerbare bewegingen alsof er een voodoo-spreuk op je losgelaten is.

21.45, Brigant

Bekijk meer: cafés
Willie Darktrousers & de Splinters     

Hoppip GIFs - Find & Share on GIPHY
Deze act zou bovenaan je lijstje moeten staan als je er wel van houdt om in verwarring gebracht te worden. Moet je bij het luisteren naar Willie Darktrousers & de Splinters nou met je billen schudden of keihard headbangen? Gewoon allebei. Het liefst tegelijkertijd! Willie en zijn band maken duistere, noisy gitaarmuziek met Nederlandstalige zang ondergedompeld in autotune, die thuishoort op een surrealistische kermis.

21.45, Café De Kroeg

Bekijk meer: cafés
Yasmine      

Music GIFs - Find & Share on GIPHY
Yasmine is er trots op dat ze je oren pijn doen door hun poppy liedjes veel te hard te spelen, en de kans is aanwezig dat je later trots aan je (klein)kinderen vertelt over die keer dat je gehoorschade op hebt gelopen bij een optreden van Yasmine in het ‘kleine’ Luxor Live. Deze band zou zomaar heel groot kunnen worden.

 22.00, Luxor Live

Bekijk meer: muziek
GRIM TIM      

Some GIFs - Find & Share on GIPHY
Vuige alternatieve bluesrock waar je wel op moet dansen terwijl je ongeneerd meebrult! Een act die je zowel op een schuurfeest in de Achterhoek als in een groot stadion mag verwachten.

22.00, Mick O’Connells

 

Tony Clifton    

Thom Yorke GIFs - Find & Share on GIPHY
Herman Brood was vroeger kind aan huis in café Meijers, en tijdens de Popronde kan je daar wederom terecht voor het broodnodige garage-rock&roll-poppunk-geweld van Tony Clifton. Een band die Hermans goedkeuring ongetwijfeld had kunnen wegdragen.

22.15, Café Meijers

Bekijk meer: cafés
DOOXS      

Radiohead GIFs - Find & Share on GIPHY
Het Rotterdamse DOOXS maakt dromerige electronica met duistere elementen die je het ene moment kan laten wegdromen en je het andere moment bij de keel grijpt. Een geluid dat voortkomt uit de liefde van deze dames voor ambient, techno en IDM, gemixt met elementen van R&B en pop.

22.30, Mahler

Bekijk meer: cafés
Mexican Surf      

Music GIFs - Find & Share on GIPHY
Lig je net lekker op een surfplank ergens in de Golf van Mexico te dobberen, met je softijsje, moet je plotseling een zwerm wespen van je afslaan. Zo klinkt Mexican Surf uit het altijd zonnige Oss een beetje. Zomerse garage rock met lekker veel feedback en een galmbak aan reverb waar je in kan verdrinken.

22.45, The Move

Das bisschen totschlag     

Radiohead GIFs - Find & Share on GIPHY
Eenmaal aanbeland bij Das bisschen totschlag zit de Popronde er al weer bijna op. Een goed moment om je weer even op te laden. Klim terug op je denkbeeldige surfplank en laat je meevoeren door de heerlijke chillwave/slaapkamerpop van das bisschen totschlag.

23.00, Brigant

Mantra    

Radiohead GIFs - Find & Share on GIPHY
Deze jonge band maakt psychedelische grunge die een beetje klink alsof het uit het Nirvana tijdperk komt. Ze begonnen met spelen in obscure kroegjes in Haarlem, maar stonden al snel op podia als Patronaat, Paradiso, De Melkweg en het hoofdpodium van Bevrijdingspop, om nu weer eventjes terug te keren naar een obscure kroeg. Dat wordt dansen als een Kurt Cobain imitator.

23.15, Café De Kroeg

The HAZZAH     

Some GIFs - Find & Share on GIPHY
The HAZZAH begeeft zich een beetje in hetzelfde surfwater als Mexican Surf maar dan met toevoeging van een groovy transitor orgel. Dit resulteert in zwoele psych jams en garage waar je op wilt dansen in je zwembroek, ook al is het bijna winter.

00.00, Den Koopman

<
<
Pagina 1 / 14
>

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen