Deze groep gaat muziek maken in het leegstaande Museum Arnhem

Het prachtige Museum Arnhem staat al enige tijd leeg. En dat kunnen de mannen van muziektheatergroep BOT niet laten gebeuren. Daarom komen zij met hun nieuwe voorstelling naar het museum. Wat is een museum zonder kunst? Is het nog wel een museum, of gewoon een boodschap zonder inhoud? BOT laat het je zien.

Een maand lang verschanst BOT zich in het lege Museum Arnhem om het op de proef te stellen, door elkaar te schudden, naar de stilte te luisteren en deze te doorbreken. Vanaf 28 februari presenteren zij Het Geluid Van, een nieuwe voorstelling waarin ze hun bevindingen delen met publiek. In totaal zijn er 16 voorstellingen op de bijzondere locatie van het museum.

bot muziek theater museum arnhem het geluid van

Het Geluid Van

BOT maakte in voorgaande jaren dertien voorstellingen in de serie Het Geluid Van, geïnspireerd door de oorspronkelijke identiteit, geluiden en functie van bijzondere gebouwen. In 2016 bijvoorbeeld Het Geluid van Stroom, een ode aan de zojuist gesloten energiecentrale in Nijmegen. Steeds maakte BOT een voorstelling in en over een plek die zou verdwijnen, om de geschiedenis ervan in een voorstelling te ontvouwen. Onder regie van Marcel Sijm maakt BOT dit keer een voorstelling in een gebouw dat straks gelukkig weer zijn functie inneemt in onze stad.

Over BOT

Muziektheatergroep BOT bestaat uit Job van Gorkum, Tomas Postema, Doan Hendriks en Geert Jonkers. Met hun recht-voor-zijn-raap theater, instrumentarium, ongepolijste beeldenpoëzie en kleine liedjes met een groot hart herken je de groep uit duizenden.

Wist je trouwens dat wij de mannen van BOT al eens hebben mogen interviewen? Het hele verhaal lees je hieronder.

Tomas over BOT: ‘muziek waarvoor je je in het zweet werkt’
Waarom je naar het optreden van muziektheatergroep BOT in Luxor Live moet? “Omdat wij muziek maken o…

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen