Dit moet je weten over het Sprookjesfestival in Arnhem

Het Sprookjesfestival bestaat dit 10 jaar dus deze editie belooft een bijzondere te worden! 15 oktober gaat het jaarlijkse Sprookjesfestival van start en staat de stad een hele week in het teken van prinsen en prinsessen, heksen en hofnarren. Wil je weten wat je écht niet mag missen? Dan moet je hier zijn.

<
<
Pagina 1 / 6
>
Sprookjespyjamaparty

Sprookjesfestival

Kom naar de bilbiotheek in je pyjama, dat is natuurlijk al helemaal te gek. Dan kunnen jullie in je pyjama genieten terwijl de leukste sprookjes worden voorgelezen. Aan het einde krijg je ook nog een traktatie.

Locatie: Bibliotheek Arnhem
Adres: Let op: diverse adressen

Dagen:
Maandag 16 oktober: 19:00 (Schuytgraaf)
DInsdag 17 oktober: 19:00 (Rozet)
Woensdag 18 oktober: 19:00 (Presikhaaf)
Donderdag 19 oktober: 19:00 (Kronenburg)

Maak je eigen prinsessenjurk

sprookjesfestival

Welke kleine meid wil er nu geen prinses zijn? En elke prinses heeft een goede jurk nodig. Dit is je kans om je eigen prinsessenjurk te maken en te ontwerpen! Je krijgt later ook nog de kans om je nieuwe jurk te showen aan de wereld…

Vrijdag 20 oktober 2017
Start workshop 12:00 uur
Locatie: De Schaar
Looierstraat 35, 6811 AV Arnhem
Arnhems next top prins en prinses

sprookjesfestival

Die nieuwe jurk moet natuurlijk gezien worden. Daarom op de vrijdag een Sprookjes Modeshow voor alle prinsen, prinsessen en andere sprookjesfiguren die over de catwalk durven.

Dagen:
Vrijdag 20 oktober: 15:00 uur

Locatie: Het land van de markt
Adres: Musiskwartier

Er zou eens kunnen zijn…

nachttheater sprookjesfestival

Drie spelers.
Eén sprookje.
Veel te vaak verteld.
Er was eens bla bla bla…
Met een fee…
Of een draak…
Of een weetikveel…
Bla bla bla nog lang en gelukkig.

Er zou eens kunnen zijn… gaat over spelen. Wat mag je wel spelen? En wat mag je niet spelen? En wanneer is het nog spelen? Wanneer is het voor het echie? Speel je dan nog wel? Deze speelse, fysieke familievoorstelling stelt vragen bij de stereotypering en beeldvorming zoals we die allemaal voor ‘waar’ hebben aangenomen.

Dagen:
Zaterdag 21 oktober: 16:00 en 19:00 uur

Locatie: De Arnhemse Kinderboekwinkel
Adres: Weverstraat 26, 6811 EM Arnhem

Duur: 35 minuten, 5 minuten preview
Entree: €3,-

Bekijk meer: boekhandels
Peter en de Wolf
sprookjesfestival peter en de wolf

Dit muzikale sprookje van componist Sergej Prokofiev is een mooi en bijzonder familieconcert. Fantastische, niet te evenaren muziek. Toch is er nu een nieuwe versie van dit verhaal – een samenwerkingsproject van getalenteerde Russische én Nederlandse kinderen. De jonge virtuozen van de befaamde Russische Gnessin Muziekschool in Moskou voeren Peter en de Wolf uit, samen met de winnaars van het Princes Christina Concours.

Het verhaal wordt verteld door Frank Groothof. Dit concert is op 10 december 2016 uitgevoerd in de Hermitage Amsterdam tijdens het jaarlijkse Russische Kamermuziekfestival “Winteravonden aan de Amstel”. Vanwege het grote succes komt de voorstelling opnieuw naar Nederland, uitgebreid met een schitterende animatiefilm, waardoor het verhaal ook voor de kleinste kinderen heel toegankelijk is. Klik hier voor tickets.

Dagen:
Zaterdag 21 oktober: 14:30 uur

Locatie: Luxor Live
Adres: Willemsplein 10, Arnhem
Entree: 13,- volwassenen / 8,- t/m 16 jaar

Praktische info

sprookjesfestival

Als je van plan bent met de auto het Sprookjesfestival te bezoeken, bekijk dan eens deze info over parkeren in Arnhem. Verder kun je voor het volledige programma van het sprookjesfestival natuurlijk altijd even kijken op de website van de organisatie.

 

<
<
Pagina 1 / 6
>

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen