Met haar rauwe, krachtige en altijd met blues doordrenkte vocalen zette AJ Plug vrijdagavond 13 januari j.l. Parkroad Café – Den Haag – in lichterlaaie. Parkroad Café is het muziekprogramma met en door muzikanten. Het optreden werd direct via de Omroep West uitgezonden en ontving veel lovende reacties.

AJ Plug

Foto (c) Martin Reitsma

Wat een energie, wat een power. Een denderend optreden vol vuur en zelfovertuiging. Vlijmscherpe licks, riffs en grooves door gitarist Guy Smeets. Zo jong nog en dan al technisch zo goed. Mooie – Delta – bluesballads worden afgewisseld met lekkere bluesrock waarbij de eveneens uitstekende ritmesectie met solide bas- en drumspel een mooi fundament neerzet voor gitaar en zang. Alle lof dus ook voor Machiel Verhaar op drums, Tenny Tahamata op basgitaar en Klaas Kuijt op slaggitaar voor de strakke basis. Op hun setlist ijzersterke nummers als ‘Going Under’ ‘Crazy for you’, ‘Trouble’ ‘Baby i’m allright’ ‘Spitting Fire’ ‘Train of Love’ ‘Calling you king’ en ‘Free at Last’.

De band speelt met een natuurlijke ongedwongenheid en de wisselwerking met AJ is formidabel. Volledig ingespeeld boeit het van de eerste tot de laatste noot deze avond. AJ en haar band trekken daarbij alle blues- en rockregisters open, alles perfect uitgebalanceerd met een groovy timing. Kippenvel bij de ballad Big Sweet Love. Mellow blues op zijn allerbest! Sublieme uitvoeringen van het stevige en beukende ‘Going Under’ en mooie meeslepende songs als ‘Baby ‘i’m allright’ en ‘Trouble’

AJ, of wel Sandra toont haar vocale veelzijdigheid en doet haar ‘performance’ met voelbare passie en dramatiek die recht bij je binnenkomt! Het is haast onmogelijk om geen vergelijkingen te maken en samen met zanger Mars en nog wat aanwezigen komen we uit op een mix tussen Janis Joplin en Beth Hart.

AJ Plug

Foto (c) Martin Reitsma

Haar eerste album; ‘ Let Go or Be Dragged ‘ werd al zeer goed ontvangen en behaalde al een verdienstelijke derde plaats in de categorie Beste Blues-cd van 2014 bij Arrow Classic Rock. Haar tweede album ‘Chew Chew Chew’ werd najaar 2016 nog lyrischer ontvangen en ontving uitstekende recensies. Met deze CD stormt ze wat mij betreft de ‘Champions League’ van de bluesmuziek binnen om daar nog lang te verblijven. Haar naam werd onlangs genoemd in de DWDD. Ze stond op tal van bekende bluesevenementen. Johan Derksen is lovend over haar en draait haar muziek in zijn radioprogramma bij Omroep Rijnmond. Met het nummer ‘Down on my knees’ trad ze op in zijn tv programma Voetbal Inside. Van AJ plug en haar band gaan we nog veel horen! Blues met hart en ziel.