Nederland is weer een kwalitatief goede bluesband rijker. Afgelopen vrijdag trapte Dusink Blues af met het eerste officiële optreden in de Haarlemse Bluesclub met een show die voor een staande ovatie zorgde. Het is altijd wat vreemd in Circus Hakim in Haarlem. Een klein theatertje waar sinds kort de Haarlemse Bluesclub gevestigd is. De zaal is seated en dat betekent dat het publiek zittend in rijen het concert volgt. Artiesten op het podium worden gevangen in volgspots en kijken daardoor een donker gat in waar af en toe wat rijen oplichten. De sfeer en akoestiek is er geweldig.

Dusink Blues zou wel eens een grote belofte kunnen worden in het Nederlandse bluescircuit. Vier door de wol geverfde muzikanten en een imposante zanger laten vanaf de eerste noten zien en vooral horen waar het in de blues om draait met een setlist die gevarieerd en goed gekozen is. Alles draait om de naamgever en gitarist van de band, Kees Dusink. Met zijn veelal op maat gemaakte gitaren en zijn unieke geluid weet hij gelijk op virtuoze wijze de toon te zetten.

Marc Bocken is de grote, vocale verassing van de band. Knap dat hij met zijn stemgeluid de emotie weet te vertolken waar het in de blues om draait. De ritmesectie bestaande uit drie personen en zorgt voor een geoliede motor die de band een drive geeft. Marco Overkamp, de drummer is strak en laat vanuit het donker horen waartoe hij in staat is zonder op de voorgrond te treden, volledig in dienst van de band. Donald van der Goes doet het baswerk en geeft alle ruimte aan de band.

Stephan Bijl speelt rythmn gitaar en is duidelijk de tweede gitarist van de band. Bij de stukjes solo die hij laat horen valt op hoe goed hij eigenlijk speelt en mist daarmee de ruimte op het podium die hij eigenlijk verdient.Dusink Blues is een band met potentie die het niet alleen goed zal doen in clubs maar zeker ook op de grote podia. Daar gaan we meer van horen.