Op zaterdag 11 april 2015 worden in Best Western Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep de winnaars van de jaarlijkse Dutch Blues Awards 2014 bekend gemaakt. De awards worden uitgereikt aan artiesten die zich het afgelopen jaar verdienstelijk hebben gemaakt binnen de Nederlandse bluesscene. De categorie Dutch Blues Saxofonist is dit jaar voor het eerst toegevoegd. Ook worden de CD Award en de Keeping the Blues Alive Award die dag uitgereikt en wordt bekend gemaakt wie wordt toegelaten tot de Dutch Blues Hall of Fame.

De avond begint om 20.00 uur. Naast het uitreiken van de Dutch Blues Awards 2014 in verschillende categorieën, wordt er opgetreden door de genomineerde muzikanten.

De band Flavium wordt op 11 april opgenomen in de Dutch Blues Hall Of Fame. De oorspronkelijke bezetting van Flavium treedt nog altijd op onder de naam Drogisterij Van Gerrevink. Twee van de bandleden uit die line-up spelen in de huidige bezetting van Flavium. Flavium zal 11 april de avond openen door in zowel de oude als de huidige bezetting op te treden.

Gitarist Eelco Gelling (68) zal eveneens worden opgenomen in de Dutch Blues Hall Of Fame. Eelco verdiende zijn sporen in de blues vooral gedurende de jaren zestig tot in de jaren zeventig, toen hij speelde in de mede door hem opgerichte Cuby + Blizzards. Hij maakte vervolgens deel uit van Red, White And Blue, Golden Earring, Blues Connection en de Eelco Gelling Band. Gelling meldde dat deze eer hem op het juiste moment te beurt valt, omdat hij bezig is een nieuwe band op te richten.

De genomineerden zijn:Band: Fossen & Struijk Band, Dave Chavez Band en Julian Sas BandGitarist: Ruben Hoeke, Harold `Fat Harry` van Dorth, Peter Struijk, Richard van Bergen en Gerrit VeldmanBassist: Jan Willem Sligting, Ruud Weber, Tenny Tahamata, Patrick `Sideburn` Obrist en Donald van der GoesVocalist(e): Dede Priest, Gerrit Veldman, Robbert Fossen, Tineke Schoemaker en Hans TheessinkDrummer: Marco Overkamp, Boyd Small, Hans la Faille, Theo Outhuijse en Han NeijenhuisToetsenist: Pascal Lanslots, Bob Fridzema, Han van Dam en Govert van der KolmHarpist: Gait Klein Kromhof, Machiel Meijers, Robin van Roon en Pieter `Big Pete` van der PluijmSaxofonist: Jan de Ligt, Martijn van Toor, Wouter Kiers en Robbert TuinhofCD: Livin’ by the Day (The Veldman Brothers), Rootbag (Richard van Bergens Rootbag) en Rolling into Town (The Damned and Dirty)

De Rotterdamse Bluessociëteit L’Esprit ontvangt 11 april de Keeping the Blues Alive Award. L’Esprit, startte in 1967 in een bijgebouw van een Gereformeerde kerk in Rotterdam. Geruime tijd heette het Jazz- Folk en Bluessociëteit L’Esprit, maar begin jaren negentig werd het Bluessociëteit L’Esprit, tot op heden een begrip binnen de Nederlandse blueswereld.

Gerry Jungen gaat de Dutch Blues Awards presenteren. Gerry Jungen is bekend als radio presentator van De Blues Box van Arrow Classic Rock Radio en het presenteren van grote live events, zoals Arrow Rock Festival, Moulin Blues Ospel en Serious Blues. Jungen heeft verder gewerkt bij VARA, AVRO, VPRO, NPS en Omroep Flevoland. Al ruim vijftien jaar presenteert hij elke week een uur lang De Blues Box op Arrow en dat is voor een bluesprogramma een record op een landelijke zender. Joe Bonamassa was voor het eerst landelijk te horen in dat programma. De “juiste man op de juiste plek” dus, om de avond van de uitreiking van de Dutch Blues Awards aan elkaar te praten.

A5_flyer_DutchBluesFoundation_awards2015_11april-b-1