Dutch Blues CD Award 2017 uitgereikt aan Robbert Fossen Band

De Robbert Fossen Band kreeg zaterdag 17 maart in JJ Music House in Zoetermeer de Dutch Blues CD Award 2017 voor hun CD ‘Get Off On It’ uitgereikt.

Tijdens de CD-presentatie en het optreden waar het plezier van afspatte, nam namens de Dutch Blues Foundation Lianne Ruijgrok het woord. Zij gaf een korte toelichting op de procedure rondom de CD Award en de top 3 die van hoge kwaliteit was. Daarna stak Lianne de loftrompet over de carrière van Robbert Fossen en wat hij in de loop der jaren allemaal heeft gepresteerd op bluesgebied in verschillende formaties, waarbij Robbert steeds de Chicago blues als uitgangspunt heeft, maar ook de breedte opzoekt. Een aantal wapenfeiten:

Duo Robbert Fossen & Peter Struijk: Winnaar Dutch Blues Challenge 2012 en Finalist International Blues Challenge 2013
Fossen & Struijk Band: Dutch Blues Award Band 2014
Dutch Blues Awards voor: Robbert Fossen (vocalist 2014), Eduard Nijenhuis (drummer 2016), Pascal Lanslots (toetsenist 2016)
Duo Robbert Fossen & Dave Warmerdam: Winnaar Dutch Blues Challenge 2016 en Halve finale International Blues Challenge 2017
Voor de CD ‘Get Off On It’ heeft Robbert een grote band om zich heen verzameld met super muzikanten. Er wordt een muzikale uitstap gemaakt, waarbij zijn blues een extra soul- en gospelfeel krijgt, wat een verrassend resultaat heeft opgeleverd. De Dutch Blues CD Award bevestigt de waardering van blues-experts en -publiek voor de nieuw ingeslagen weg.

De Robbert Fossen Band bestaat uit frontman/zanger Robbert Fossen, bassist Jan Markus, drummer Eduard Nijenhuis, gitarist Lothar Wijnvoord, toetsenisten Ivan Schilder en Pascal Lanslots, op de CD bijgestaan door een blazerssectie en backing vocals.

Robbert en zijn bandleden zijn nog steeds aangenaam verrast en apetrots. Dank ging uit naar de DBF, het publiek en de altijd goede sfeer en sound in JJ Music House.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen