Dutch Roots & Blues Tour

Zeven van de beste roots & blues bands van Nederland slaan de handen ineen en gaan vanaf dit najaar gezamenlijk langs de grotere zalen voor een serie indoor festivals onder de naam Dutch Roots and Blues Tour. Zondag 29 oktober doet de tour karavaan Q-Factory aan met niet de minste namen:

Rootbag
Rootbag is een mix van sexy grooves, R&B en blues uit Mississippi Delta. In 2014 kwam hun CD uit waarmee ze de ‘Blues CD of 2014’ wonnen. en in het najaar van 2017 komt de nieuwe CD uit waar deze mannen maar al te graag wat nummers van laten horen.

Dynamite Blues Band
Dynamite Blues Band, voormalig de band Big Blind, brachten in 2016 hun tweede album uit. Al vanaf het begin krijgt deze band veel aandacht in de media. Zo speelde ze bij 3FM en in “De Wereld Draait Door”. Ze zorgen voor veel energie en plezier tijdens hun shows, dus doe je dansschoenen aan!

Detonics
Bij de Detonics is stil staan geen optie. Ze spelen ’50’s West Coast Blues’ en zorgen voor veel beweging in de zaal. Ze spelen met creativiteit, lef en explosie tijdens hun optredens. In 2016 werden de Detonics winnaar van de Dutch Blues Challenge.

The Damned and Dirty
Ze rocken, ze brullen en ze schreeuwen. De stemmen van The Damned and Dirty gaan recht door je heen. Dit duo schrijft, produceert en neemt hun eigen muziek op. Dit doe ze zeker met succes. Ze hebben sinds 2012 drie albums op hun naam staan, waarvan er een is bekroond met “Best Blues Album” van Nederland.

LaBomba
Deze vierkoppige band is een mix van Nederlandse en Amerikaanse afkomst. Ze spelen veel op festivals en in grote zalen. LaBomba laat zich beïnvloeden door muziek van Gary Moore, Hendrikx, Triggerfinger en meer. Ze komen in 2017 met hun eerste opname. Verwacht stampvoetende grooves tijdens de show van LaBomba

Hans La Faille’s Bromance
Hans la Faille bekend van Cuby and the Blizzards en zijn eigen Showbizz Bluess Band heeft een nieuwe band genaamd BROMANCE! Samen met zijn oude soulmaat Jimi Bellmartin besloot hij zijn grote liefde de Soulmuziek (Otis Redding) en funky R&B (Sly and the Family Stone) weer op te pakken. R&B with a Soul touch. (and a bit of dirty funk).

Paardekooper
Bas Paardekooper is geboren voor de blues muziek. Al vanaf jongs af aan is hij geïnspireerd door Jimi Hendrix. Het duurde wat jaren en verschillende bands voor de band Paardekoper gevormd werd. Nu schrijft Bas samen met zijn band eigen muziek die ze de bezoekers van Dutch Roots and Blues tour graag willen laten horen.

Gratis CD bij VVK kaart
De deelnemende bands hebben besloten om allemaal een bijzondere track aan te leveren voor een speciale, gelimiteerde CD. Iedereen die een kaartje koopt voor een van de Dutch Roots and Blues Tour concerten ontvangt na het optreden een exemplaar van deze CD gratis! Deze gratis CD krijg je alleen bij de voorverkoopkaarten.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen