Editie 6 van Dé Blueskrant

De jeugd heeft de toekomst, jong geleerd oud gedaan, op een oude fiets…….. zijn spreekwoorden die we allemaal kennen. Op de voorpagina van de 6e editie van Dé Blueskrant hebben we jong en oud met elkaar verenigd. Wat blijkt: oud heeft de energie en de ondeugende blik van een tiener en jong heeft goed geluisterd naar oude meesters en hun analoge technieken. In feite zijn ze allebei niet anders.

In mei 2015 is Dé Blueskrant van start gegaan met 16 pagina’s en nu een dik jaar later hebben we het aantal pagina’s
kunnen verdubbelen. Een dikke krant zonder speciale bijlage maar gewoon 32 pagina’s vol blues die uitkomt op 1 augustus a.s. Veel binnenlands nieuws van onder meer, Barrelhouse, Dynamite Bluesband, Flirting with the Blues Amersfoort
en het GitGo Bluesfestival in Deventer. Dat Ralph de Jongh een kunstenaar in de blues is dat weet bijna iedereen maar
met penceel, potlood en inkt maakt hij ook prachtige composities. Onze rubrieken ambacht, boeken, archief en de 12 barre vragen ontreken natuurlijk ook niet. Wat hebben Meat Loaf, Kiss, Grand Funk Railroad en disco icoon George McCrae met elkaar gemeen en wat hebben ze te zoeken in Dé Blueskrant. De Amerikaanse roots komt van Luther Dickinson (North Mississippi Allstars) en The Ben Miller Band. Natuurlijk wordt er ook flink wat blues gepredikt door een dominee die het licht gezien heeft en door branieschopper Jimmie Wood uit Los Angeles die een behoorlijk feestje kan maken met zijn Imperial Crowns.

blueskrant
Foto: Jimmie Wood by Stef Meekers

Een kleine greep uit de 32 pagina’s dikke Blueskrant. Is het allemaal iets te cryptisch voor je dan zeg ik, in de komende weken ligt Dé Blueskrant weer op vele plekken in Nederland. Bij de diverse (kern)podia, bluesclubs, op festivals, platenwinkels en muziekwinkels waar je hem gratis kunt meenemen.

Wil je Dé Blueskrant thuis op de mat ontvangen dan kun je via een abonnement afsluiten.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen