Eerste 9 namen voor 2019

Blackberry Smoke, Gov’T Mule, MY BABY, Laurence Jones en heel veel ander moois op komst

Ons verlanglijstje is al voor een mooi deel ingevuld. We hebben alvast 9 klinkende namen voor Ribs & Blues 2019 voor jullie:

BLACKBERRY SMOKE (USA)

Als in de hoogtijdagen van bands als Lynyrd Skynyrd, Molly Hatchet en 38 Special. De echte pure Southern rock uit Amerikaanse staten als Florida, Alabama en Georgia met een beetje bluegrass, boogie, country en hardrock.

MY BABY ( NL)

De Nederlandse broer en zus Joost en Cato van Dyck, aangevuld met gitarist Daniel ‘Da Freez’ Johnston uit Nieuw-Zeeland, met uiterst dansbare, spiritueel geladen, psychedelische bluesrock.

GOV’T MULE ( USA)

De Amerikaanse band Gov’t Mule (spreek uit: Government Mule) maakt Southern rock met de spirit van de jaren zeventig. Niet zo vreemd, want frontman Warren Haynes speelde jarenlang in de legendarische Allman Brothers Band.

LAURENCE JONES ( UK)

Hij staat bekend om zijn melodieuze en virtuoze gitaarspel en bouwt aan een grote carrière. Bluesy soft rock van een opkomende wereldster.

CEDRIC BURNSIDE ( USA)

Een absolute “must “voor fans van John Lee Hooker, T-Model Ford, R.L. Burnside en andere rauwe blues artiesten.

LIL JIMMY REED ( USA)

De 77-jarige bluesveteraan dateert uit een tijd waarin zwarte Amerikanen onderdrukt en beschimpt werden. De blues die hij ten gehore brengt is daarom goudeerlijk, rauw en authentiek.

KING KING (UK)

De Schotse band King King maakt goed in het gehoor liggende bluesrock die doet denken aan het werk van Bad Company, Thunder en (de vroege) Whitesnake

SOUTHERN AVENUE ( USA)

Southern Avenue is in alle opzichten een aantrekkelijke band met een zéér overtuigend debuutalbum. In Elmore Magazine treffend omschreven als “…the spicy, vivacious new sound of Memphis soul.”

TRICKLEBOLT (NL)

Het Sallandse Tricklebolt heeft zijn roots in de jaren zeventig rock, maar noemt specifiek de oervader van de Nederlandse Blues Harry Muskee als één van de grote inspiratiebronnen.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen