De Rhythm & Blues Night brengt al bijna een kwart eeuw toppers uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak. Op zaterdag 2 mei staat er weer een flink aantal (inter)nationale acts – grote namen en veelbelovende nieuwkomers – op de planken in De Oosterpoort. De eerste vier namen zijn inmiddels bevestigd!

Mud MorganfieldLarry ‘’Mud’’ Morganfield is de oudste zoon van blueslegende Muddy Waters. Qua stemgeluid is Mud dan ook amper te onderscheiden van Muddy. Mud’s debuutalbum ‘Fall Waters Fall’ verscheen in 2008 en de opvolger ‘Son Of The Seventh Son’ werd bekroond met diverse awards. Vorig jaar bracht hij een tribute-album aan zijn vader uit, genaamd ‘For Pops’.

Robben FordBlues-, jazz- en rockgitarist Robben Ford is een van de bekendste gitaristen ter wereld. Met zijn boeiende, melodieuze solo’s en typische slaggitaarwerk onderscheidt hij zich van collega gitaristen. Ford werd door Musician Magazine genoemd als een van de “100 Greatest Guitarists of the 20th Century,” en speelde samen met grootheden als Bob Dylan en Miles Davis.

Drivin’ N’ Cryin’Southern rock uit Atlanta, dat is Drivin’ N’ Cryin’. De band is actief sinds 1985 en het grootste succes boekten de heren in 1991 met het stevig rockende album ‘Fly Me Courageous’. In de daarop volgende jaren tourde Drivin’ N’ Cryin’ met artiesten als Neil Young en Soul Asylum. In 2009 verscheen ‘(Whatever Happened To The) Great American Bubble Factory’, een album dat volgens eigen zeggen de diversiteit en muzikale essentie van Drivin’ N’ Cryin’ laat horen.

Joanne Shaw TaylorBluesgitariste en zangeres Joanne Shaw Taylor werd al op zestienjarige leeftijd ontdekt door Dave Stewart van Eurythmics. Met haar tweede plaat ‘Diamonds in the Dirt’ vestigde Taylor haar naam definitief. Het Britse tijdschrijft Blues Matters! noemde haar al ‘’the new face of blues’ en ze won de award voor ‘Best British Female Vocalist’ tijdens de British Blues Awards.