Eric Clapton: ‘muziek is altijd goed’

Eric Clapton: ‘muziek is altijd goed’

Eric Clapton: ‘muziek is altijd goed’

Welke stijl ook… voor Eric Clapton is muziek het allerbelangrijkste, zo stelt hij in een gesprek met Billboard.

Eric Clapton presenteerde maandag in Canada, tijdens het filmfestival van Toronto, de documentaire Eric Clapton: A Life In 12 Bars. “Ik ben er van overtuigd dat muziek altijd goed is. Zelfs de dingen die niet zo goed lijken… dat zijn ze toch. Ik ben het kwijt”, zo stelt de 72-jarige gitarist en zanger die de opkomst van EDM niet kan verklaren. “Ik bedoel… ik snap niet wat er aan de hand is en weet ook niet waar dit naartoe zal gaan. Ik denk dat alles een natuurlijk proces is en dat het zal komen waar het moet komen.”


Clapton laat weten dat zijn kinderen nog wel naar klassieke rock luisteren: “Maar dat is misschien wel alleen vanwege mij omdat het is wat ik voor ze speelde. Vanaf het moment dat ze werden ‘gemaakt’ hoorden ze die muziek al. Ze moesten door mijn playlists en misschien heb ik ze wel gehersenspoeld. En altijd was die gitaar er.”

Voor Clapton blijft er een grote vraag over, want het lijkt alsof de gitaar de langste tijd heeft gehad. Afgelopen jaar daalde de verkoop met ruim 30 procent in de Verenigde Staten en daardoor zijn merken als Gibson en Fender in de financiële moeilijkheden gekomen. “Misschien is inderdaad het tijdperk van de gitaar voorbij. Ik weet het niet maar het is een goede vraag.”

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen