European Blues Award voor Ribs!!

Ribs & Blues verkozen tot Beste Bluesfestival van Europa 2015

We zijn een zeer trotse winnaar ! Tijdens de presentatie van de jaarlijkse European Blues Awards op het  ‘Blues Fest UK’ in de O2Arena in Londen is Ribs en Blues uitgeroepen tot beste bluesfestival van Europa. Het Raalter festival was samen met twee Engelse concurrenten (Manchester Blues Festival en Great British R&B Festival) en het Poolse Suwalki Blues Festival genomineerd in de categorie ‘Best Festival/Event 2015’.

Het bestuur van Ribs en Blues heeft blij verrast gereageerd; “Dit is een heel mooi en bijzonder moment. We zien het als erkenning van wat we in Raalte hebben neergezet en gepresteerd. Bij dit soort titels gaat het vaak om een feestje voor de echte incrowd, maar deze Awards worden volledig onafhankelijk van bijvoorbeeld sponsors of bedrijven uitgereikt.  We gaan het winnen van deze internationale prijs zeker vermelden in de aanloop naar de viering van ons 20-jarig bestaan tijdens Pinksteren 2016,’ zo liet bestuurslid Jan Doppen weten. Het gratis toegankelijke festival in Raalte trok dit jaar tijdens het pinksterweekeinde zo’n 40.000 bezoekers.

In totaal werden in Londen in 9 verschillende categorieën European Blues Awards uitgereikt. In de categorie ‘Best bands’ was er ook een Nederlands succes; die werd namelijk gewonnen door de Leif de Leeuw Band, afgelopen Pinksteren nog succesvol bij Ribs en Blues.  De winnaar in de categorie ‘Best Vocalist, de Brit Ian Siegal heeft in het verleden al enkele keren in Raalte opgetreden.

Ook drummer Ted McKenna [onder meer actief met Gary Moore, Ian Gillan en Michael Schenker Group), in Londen uitgeroepen tot ‘Best Musician’ was al eens op Ribs en Blues te horen met de ‘Band of Friends’, samen met onder meer Gerry McAvoy, oud-begeleider van gitaarlegende Rory Gallagher.  ‘Seasick Steve’, die won als ‘Best Solo/Acoustic Act’ is (nog) niet in Raalte geweest.

De jaarlijkse European Blues Awards worden sinds 1981 al uitgereikt, de eerste jaren onder de naam ‘The Trans European Blues & Jazz Awards’ door Dietrich Muller en Tall Boy Wilder. Volgens de organisatie gaat het na de soortgelijke Amerikaanse Awards om de belangrijkste prijzen in de internationale blueswereld.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen